2017-10-13 14:17:54• hírek • Agerpres.ro

Hamarosan kezdődik a veszélyeztetett csoportok influenza elleni oltása

Október végén vagy november elején elkezdődik a veszélyeztetett csoportok influenza elleni beoltása, nyilatkozta pénteken Déván Florian Bodog egészségügyi miniszter.

A szaktárca vezetője elmagyarázta, eddig az első adag vakcina beszerzését véglegesítették. A veszélyeztetett csoportoknak szánt, influenza elleni vakcinák október végén, november elején érkeznek meg az egészségügyi igazgatóságokhoz.

A miniszter szerint fennakadás volt az influenza elleni vakcina beszerzésével, aminek következtében leváltották a szaktárca keretében működő közegészségügyi igazgatóság vezetőjét. 

Florian Bodog rámutatott, az egészségügyi minisztérium minél nagyobb adag influenza elleni oltást szeretne megvásárolni a veszélyeztetett csoportok számára, hogy minél magasabb legyen a beoltottsági arány.

Az egészségügyi tárca vezetője pénteken részt vett a dévai megyei sürgősségi kórház új épületének átadásán. A kórház felújítási munkálatai 10 millió lejbe kerültek, az összeg öt százalékát a Hunyad Megyei Tanács biztosította.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: