2013-01-04 11:44:31• hírek • Póti Orsolya

Hamarosan kezdődik a versenyidőszak

A magyar anyanyelvű diákokat a 2012/2013-as tanévben is számos izgalmas verseny és rendezvény várja. Ezek megszervezéséről a LiterArt Magyartanárok Egyesülete és a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség gondoskodik.

A LiterArt és a megyei tanfelügyelőség számos rendezvénnyel várja az új évben is a magyar tannyelvű diákokat. Január 18-án újra megrendezésre kerül a „Mesék földjén" című mesemondó verseny V-VIII. és IX-XII. osztályos tanulók számára. A nagy sikerű vetélkedőnek ezúttal is a „Balcescu-Petőfi" Gimnázium ad otthont. Az országos döntőbe a körzeti és a megyei fordulók győztesei jutnak tovább.

A 2012/2013-as tanévben immár harmadszor szervezik meg „A vers mindenkié" című versolvasó mozgalmat. A mozgalom célja a Magyar Költészet Napjának méltó megünneplése mellett az, hogy minél szélesebb körben terjedjen a versolvasás.

Az előző évekhez hasonlóan, idén márciusban is megrendezik a „Könyvbarátok" című irodalmi vetélkedőt, melynek keretében olyan V.-VIII. osztályos tanulók mérhetik össze tudásukat, akik a kötelező házi olvasmányon kívül magyar írók és költők más művei iránt is érdeklődnek. A versenyre március 8-ig jelentkezhetnek négy tagú csoportok. A megyei szakaszra a szatmárnémeti 10-es Számú Gimnáziumban kerül sor március 22-én.

Ebben a tanévben nyolcadik alkalommal rendezik meg V-VIII. osztályos diákok számára a megyei Diákszínjátszó Fesztivált. A rendezvényre június elsején kerül sor a halmi művelődési házban.

A magyartanárok egyesülete ebben a tanévben egy vers- és prózaíró pályázatot is hirdet a középiskolás diákok számára. A pályázatokat nyomtatott változatban, két példányban, zárt borítékban kell elküldeni a következő címre: Jánk Károly, Satu Mare, Bulevardul Traian 2/3 440078, valamint elektronikus formában a következő címre: mojgorod@freemail.hu. Az első három helyezett pénzjutalomban részesül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: