2009-06-19 12:51:12• hírek • Ferenczi Noémi

Hétfőn kezdődik az érettségi

Június 22-én, hétfőn veszi kezdetét az idei érettségi vizsga. Először a román nyelv és irodalom szóbelin kell bizonyítaniuk a diákoknak.

Az elmúlt évek legszigorúbb érettségi vizsgájára számíthatnak a végzősök - legalábbis ezt ígéri a tanügyminiszter. A diákok kék írószerrel és a személyi igazolvánnyal léphetnek be a terembe, emellett az írásbeli vizsgák során csak egyszer mehetnek majd ki a mosdóba, mivel az előző években előfordult, hogy különböző fondorlatos módszerekkel a mellékhelyiségbe való távozás idejét puskázásra fordították az érettségizők.

Szatmár megyében idén 3714 diák érettségizik, körülbelül ezerrel több, mint tavaly. Összesen 11 vizsgaközpontba folyik majd a vizsgáztatás, mely kiegészül még 2 javítóközponttal - mondta el honlapunknak Kónya László főtanfelügyelő-helyettes.

Az első vizsga, tehát a román szóbeli június 22-én az utolsó érettségi vizsga július pedig 2-án lesz. Az eredményeket pedig 5-én teszik ki.

Mariana Popa főtanfelügyelő leszögezte, megyénkben nem lesz probléma a felvigyázó illetve javító tanárok létszámával és remélhetőleg, rendben fog lezajlani az érettségi.

Végül elfogadták a tanügyminiszter azon javaslatát, mely szerint drasztikusan lecsökkentették az érettségin közreműködő tanárok juttatásait. Minden kijavított dolgozatért 4 lej, a szóbeli vizsgákon közreműködő tanároknak diákonkénti  2 lej, az írásbeliken felvigyázóknak pedig 25 lej jár.


Idén közel ezerrel több diák érettségizik, mint tavaly
Idén közel ezerrel több diák érettségizik, mint tavaly


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: