2008-08-16 10:53:42• hírek • Szatmar.ro

Hamarosan kezdődik a pótérettségi

 Hétfőn kezdődik a pótérettségi. Szatmár megyében közel ezren vizsgáznak.

A tizenkettedik osztályosok érettségi vizsgája június 23-án kezdődött, amikor is több mint 3500 diák bizonyíthatta tudását. Akiknek nem sikerült átmenő jegyet szerezniük augusztus 18-tól újra megpróbálkozhatnak.

Az idei évben- azok számával együtt, akik a korábbi években nem tudtak levizsgázni - közel ezren vesznek részt a pótérettségin. A vizsgáztatás a Traian Vuia Szaklíceumban és az Elisa Zamfirescu Kollégiumban zajlik, illetve Nagykárolyba is kihelyeznek egy alközpontot. 

A pótérettségi augusztus 18-án hétfőn román nyelv és irodalmi szóbeli megmérettetéssel veszi kezdetét. Kedden az anyanyelvi tantárgy vizsgáját tartják, amelyet szerdán az idegen nyelvi követ. Augusztus 20 - 22 között az idegen nyelv, a román és az anyanyelvi szóbelik zajlanak. A diákok ezután egy kis szünetet kapnak, hogy készülhessenek az augusztus 25-i kötelező szaktantárgyi vizsgára, majd a szaktantárgyhoz kapcsolódó szabadon választott tantárgy beszámolójára. A diákoknak az utolsó napon augusztus 27-én a szabadon választott szakhoz nem kötődő tantárgyból kell bizonyítaniuk.

Augusztus 29-én kiteszik az írásbeli dolgozatok eredményét. Aki elégedetlen a megszerzett jegyével aznap 16 és 20 óra között nyújthat be óvást. A pótérettségi végleges eredményei szeptember első hetén lesznek hivatalosak. 

P.A.

 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: