2009-07-20 16:17:50• hírek • Gozner Gertrud

Hamarosan kezdődik a pótérettségi

Alig egy hónap múlva, augusztus 17-én kezdődik a pótérettségi. Azok a diákok, akik nem jelentek meg az első szakaszban, avagy nem sikerült a vizsgájuk a rendes érettségin, július 13 és 17 között jelentkezhettek a megméretés második szakaszára. Szatmár megyében összesen 1066 személy iratkozott be, ezek közül 756-an az idén végeztek - tudtuk meg Mariana Brumboiu-tól, a Megyei Tanfelügyelőség sajtószóvivőjétől.

A vizsgák menete a következő: augusztus 17-én román nyelv és irodalom szóbelivel kezdődik a megméretések sorozata, augusztus 18-án anyanyelvükből vizsgáznak a diákok, 19-én egy választott idegen nyelvből zajlik a szóbeli. Augusztus huszadikán román nyelvből veszi kezdetét az írásbeli vizsgák sorozata, 21-én ismét anyanyelvi vizsgára kerül sor, 24-én a profilnak megfelelő kötelező tantárgyból mutatják meg a tudásukat, 25-én a profilnak megfelelő választott tantárgyból van a megméretés, míg augusztus 26-án a profillal ellentétes szabadon választott tantárggyal zárul a pótérettségi.

Az eredményeket augusztus 28-án fogják kifüggeszteni délután 16 óráig, az óvásokat szintén aznap 16 és 20 óra között lehet majd leadni. A végső eredmények szeptember harmadikán lesznek országszerte nyilvánosak. Három vizsgaközpontot alakítanak ki a megye szintjén, ezek helyszínét augusztus 10.-ig közlik a jelentkezőkkel.


Több mint ezren iratkoztak be a pótérettségire.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: