2013-08-02 13:54:51• hírek • Póti Orsolya

Hamarosan kezdetét veszi az új épületszárny felújítása is

A nyári vakáció a legjobb időszak arra, hogy a tanintézmények megújuljanak. Jelenleg a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban is felújítási munkálatok zajlanak: az illemhelyek és két nagy osztályterem kifestése van folyamatban.

Felújítási munkálatok zajlanak a Szatmárnémeti Református Gimnáziumban is - tájékoztatta a Szatmár.ro-t Vass Mária aligazgatónő. Elmondta: a Polgármesteri Hivatal 4100 lejt ajánlott fel az épület egyes részeinek renoválására.

A felekezeti iskolában két nagy osztályterem újul meg egészen: teljes falfestés és az ablakkeretek javítása, festése történik ezekben. Ugyanakkor az illemhelyeket is kifestetik tanévkezdésig, és amint lezárulnak a munkálatok a főépületben, kezdődik a munka az új épületszárnyban.

„Amint befejeződnek itt a munkálatok, kezdődik az új épületszárny rehabilitálása. Egyelőre csak az épületrész második emeletén kezdenek el dolgozni a szakemberek" - mondta el az aligazgatónő.

Az itt zajló munkálatokra összesen 4100 lejt fordít a Polgármesteri Hivatal, azonban az említett felújításokon kívül, még több javítás elvégzésére lenne szükség. Például a tetőszerkezet rossz állapota is állandó probléma, ugyanis az esővíz több ponton is beszivárog.

Egyébként a gimnáziumhoz tartozó óvoda csoporttermei is felújítás allatt állnak. A sokak által Kinizsi Óvodaként ismert ovi ősztől két megújult nagy teremmel, konyhával, illemhellyel, folyosóval, irodahelyiséggel és egy tágas, szépen kialakított udvarral, játszótérrel várja a gyermekeket és az óvónéniket.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: