2013-03-15 11:22:28• hírek • Póti Orsolya

Március 15-re emlékezett a Hám János iskolaközössége

A Szatmárnémeti Északi Színházban emlékeztek a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum diákjai és tanárai nemzeti ünnepünkre, március 15-re.

A hagyományokhoz híven idén is a március 15-i forradalom és szabadságharc előtt tisztelgett a Hám János Líceum iskolaközössége.

Az idei műsort hosszabbra, körülbelül egy órásra tervezte az tanintézmény, azonban a Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnáziumból várt vendégek a télies időjárás miatt nem tudtak időben jelen lenni az eseményen, így az ő ünnepi műsoruk elmaradt.

A jelenlévőket Ádámkó István iskolaigazgató köszöntötte, ezt követően pedig sor került a diákok verses-zenés összeállítására.

Az ünnepi műsor első perceiben Petőfi Sándor Szabadság szerelem című versének feldolgozását hallhattuk Balázs Regina (VIII.osztályos tanuló), Roszpapa Dávid (IX.B osztályos tanuló) és a Hám János Líceum Kórusának előadásában, majd ezt követte Csapó-Ilyés Fruzsina, Süveg Attila és Zoltán Ildikó versmondása.

A megemlékezés az István, a király című rockopera legismertebb darabjával, a „Szállj fel, szabad madár" című dallal zárult. Szólót énekelt Fülöp Alpár (VIII.osztályos tanuló), táncolt és énekelet a Hám János Líceum Kórusa. A koreográfus Varga Erzsébet XI.B osztályos tanuló, a felkészítő tanár pedig Hadházi Éva zenetanárnő volt.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum ünnepi műsora a Himnusz közös eléneklésével zárult.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: