2013-03-13 17:00:52• hírek • Póti Orsolya

A magyar tannyelvű iskolákban is zajlik az erőszakmentesség hete

Immár hatodik alkalommal szervezte meg a Szatmár Megyei Tanfelügyelőség és az Erőforrások és Tanügyi Segítségnyújtás Megyei Központja a „Le az iskolán belüli erőszakkal" elnevezésű kampányt, amelybe a magyar tannyelvű iskolák is aktívan bekapcsolódtak.

Március 11-én felvonulással vette kezdetét az Erőszakmentesség Hete, amelybe a megye minden iskolája bekapcsolódott. A felvonuláson Szatmárnémeti szinte minden tanintézménye képviselve volt: figyelemfelkeltő plakátokkal és szórólapokkal vonultak fel a diákok és tanárok a város központjában.

Mészáros Tünde, a Kölcsey Ferenc Főgimnázium iskolai tanácsadója a Szatmár.ro-nak elmondta: a Kölcseys diákok idén is részt vesznek a tanfelügyelőség által szervezett kampányhét programjain, úgy a workshopokon, mint a rövidfilm és plakátversenyen.

A Kölcseyben ezen a héten az erőszakmentes konfliktuskezelés kapcsán zajlottak előadások, közben a diákok elkészítették az erőszakmentességet népszerűsítő bábuikat és plakátjaikat, melyet március 14-én fognak bemutatni más tanintézményekben. A diáktanács képviselői részt vesznek a tanfelügyelőség multimédiatermében megrendezett workshopokon is, valamint két diák rövidfilmmel jelentkezett a kampány keretében szervezett versenyre.

A Szatmárnémeti Református Gimnázium diákjai is bekapcsolódtak a kampányhét programjaiba, elkészítették az erőszakmentesség jelképét és a workshopokon is jelen vannak - tudtuk meg Szilágyi Éva igazgatónőtől.

A Hám János Római Katolikus Teológiai Líceumban a kampányhét kapcsán rendezett előadások lelki töltetett nyújtottak a résztvevő diákoknak, ugyanis a programok szervezői megpróbálták összekapcsolni a foglalkozásokat a spiritualitással.

Frigy Szabolcs iskola pszichológustól megtudtuk: a kampányhét szimbólumát a diákok nagy lelkesedéssel készítették el és mutatták be kedden a Ioan Slavici Főgimnáziumban, valamint szívesen vettek részt azt eddig szervezett előadásokon, filmbemutatókon.

Március 14-én a kisiskolásoknak szerveznek programot az erőszakmentesség kapcsán: Trepszker Erika hittantanárnő beszél a kicsiknek az erőszak formáiról, a fizikai, illetve a verbális erőszakról.

A Hám János Líceum diákjai által készített szimbólum

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: