2018-10-08 14:11:29• hírek • Bede Emőke

Hamarosan ismét gyűjtik az elektronikai hulladékot

Kallódik a padláson egy régi tévé? Esetleg a nagyi rég nem használt porszívója is csak foglalja a helyet? Ha már nem őrizgetnéd tovább őket, hanem szívesen megszabadulnál tőlük, akkor ne az szemétkonténerbe vagy amellé dobd, hanem juttasd el egy gyűjtőpontra.

Az elektronikai hulladékok újrahasznosításának világnapja alkalmából a nemzetközi szinten működő WEEE Forum, illetve a romániai RoRec Egyesület országunkban is nagyszabású kampányt szervez, melynek célja, hogy tudatosítsa a lakosságban az ilyen jellegű hulladékok újrahasznosításának fontosságát. A 20 országot tömörítő WEEE Forum kezdeményezésére létrejött program október 13-án indul. Ezen a napon az ország nagyobb városaiban, köztük Szatmárnémetiben is információs napot tartanak, melynek során az érdeklődők megtudhatják, miként lehet környezettudatosan megszabadulni a felesleges készülékektől, de magáról az újrahasznosítás mikéntjéről is tájékozódhatnak.


A kampány 13. és 20. közötti időszakában ingyenesen szállítják el az elektronikai hulladékokat, de október 20-án városszerte több gyűjtőpontot is felállítanak. Az említett napon a központ környékén lakók a Ioan Slavici Főgimnáziumban adhatják le a feleslegessé vált készülékeket, a Május 14-ben lakókat pedig a Vasile Lucaciu Általános Iskolába várják. De a 10-es Számú Általános Iskolában, a Mircea Eliadéban, a Ion Creangában, az Avram Iancuban, a Balcescu-Petőfiben és az Octavian Gogában is gyűjtik majd az elektronikai hullaédkot.


S hogy miért érdemes leadni a megunt kacatokat a környezettudatosságon kívül? Mert akár nyerni is lehet. Ez alkalommal egy hűtőszekrényt, három mikrohullámú sütőt, három porszívót és három vasalót sorsolnak ki mindazok között, akik részt vettek az akcióban. A sorshúzásra október 23-án kerül sor a Kossuth-kertben találhazó Zöld Házban, déli 12 órakor. További információkért érdemes felkeresni a colecteaza.ro oldalt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: