2008-05-20 13:35:47• hírek • Szatmar.ro

Hamarosan iratkoznak a nyolcadikosok

 Évről évre csökken azoknak a diákoknak a száma, akiket nem vesznek föl a középiskolákba.

Azok a diákok, akik már tudják az egységes félévi dolgozataik eredményeit, már készülhetnek a középiskolai beiratkozásra.

A pótvizsgázó diákok június 4-én írják meg utolsó dolgozatukat, ennek értelmében június 7-re minden tanuló meg kell kapja a beiratkozási lapokat. Azoknak a tanulóknak, akik valamilyen elhivatottsági szakra kívánnak jelentkezni, vizsgázniuk kell. Ha valaki például egyházi gimnáziumba jelentkezik vallásismereteit, ha magas szinten nyelveket oktató líceumot választ nyelvtudását, illetve ha sportiskolába szeretne továbbtanulni, akkor sportteljesítményét mérik fel.

A jelentkezési lapon érdemes minél több középiskolai kódot feltüntetni, akár 300 azonosítót is be lehet jegyezni. Ahhoz, hogy egy diák biztosan bejuthasson valamelyik középiskolába legalább 15-20 intézményt javallott feltüntetni.

Kónya László, főtanfelügyelő-helyettestől megtudtuk évről évre egyre jobbak a felvételi arányok, ugyanis három éve 200, két éve 150 míg tavaly csupán 50 nyolcadikos diáknak nem sikerült bejutni egyetlen középiskolába sem.

P.A. 


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: