2018-02-06 08:48:37• hírek • Bede Emőke

Hamarosan gyorsforgalmi úton juthatunk el az M3-as autópályáig

Hamarosan sokkal gyorsabban juthatunk el a magyarországi M3-as autópályáig, ugyanis a határ túloldalán már zajlanak a gyorsforgalmi út megvalósításainak lépései.

Az M49-es néven szereplő gyorsforgalmi útvonal megvalósításának projektjét még 2016-ban vették bele a 2500 milliárd forintnyi összeggel gazdálkodó útépítő programba. Az adott útszakasz Mátészalkát kötné össze Csengersimával, azaz a határ menti település is gyorsforgalmi úttal kapcsolódhat a kelet-magyarországi autópályához.
 

A kétszer két sávos gyorsforgalmit két szakaszban építenék meg, mi több, az első, Mátészalkát és Ököritófülpöst összekötő útvonalterv már környezetvédelmi engedéllyel is rendelkezik. A második szakasz – mely Ököritófülpöst köti össze Csengersimával – kivitelezési munkálatainak licitje pedig jelenleg is zajlik.
 

A második,19 kilométeres szakasz kivitelezési jogát elnyerő cégnek azonban nem csak a gyorsforgalmit kell majd megépítenie, hanem a román-magyar határmetszéspont kérdését is meg kell vizsgálnia a már meglévő kétoldali megállapodások függvényében.


Amennyiben sikerül megépíteni a gyorsforgalmit, abból nem csak a magyaroszági határ menti települések fognak profitálni, hanem Szatmár megye is, hiszen a lakosság így sokkal könnyebben juthatna el az M3-as autópályáig.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: