2010-06-22 11:50:19• hírek • Szatmar.ro

Hamarosan érkezik a BCG

Legtöbb 10 napon belül megérkezik Romániába az egymillió  dózis tuberkulózis elleni BCG-oltás, amelyet az Egészségügyi Minisztérium az UNICEF segítségével szerzett be. Az ENSZ gyermekalapja értesítette a szaktárcát, hogy július elején szállítja a vakcinát.

„Július elején behozhatjuk a lemaradást az oltásban annak a mintegy 60.000 gyereknek az esetében is, akik idén február és június között születtek. Szintén ennek a szállítmánynak köszönhetően, akadálymentesen bonyolítható le a következő hat hónapban az újszülöttek beoltása, az országos immunizálási programnak megfelelően" - nyilatkozta Cseke Attila egészségügyi miniszter.

A szaktárca a napokban értesíti az egészségügyi igazgatóságokat a beoltás menetének megszervezéséről.

A BCG oltást a tuberkulózis megelőzésére kapják meg a csecsemők, általában a szülészeten, de vakcina a gyermek tízhónapos koráig beadható. Az oltás szerepel az Egészségügyi Minisztérium által finanszírozott országos immunizálási programban és így ingyenes.

Mivel a hazai gyártónak, a Cantacuzino Országos Fejlesztő és Kutatóintézetnek korábban megvonták a gyártási engedélyét, Cseke Attila egészségügyi miniszter javaslatára a kormány engedélyezte a BCG-oltás beszerzését az Egyesült Nemzetek Szövetségének (ENSZ) gyermekalapja, az UNICEF segítségével. A beszerzés összköltsége 81.732,50 USD.

Cseke Attila

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: