2015-01-06 13:55:05• hírek • Kocsis Zoltán

Hamarosan elkezdi működését a megye egyetlen trágyatárolója

Hamarosan elkezdi működését Szatmár megye egyetlen, az istállótrágya tárolására szolgáló platform Ombód és Hirip között, tájékoztatta portálunkat Nagy József. Szatmárpálfalva község polgármestere elmondta továbbá, hogy a következőkben a község lakosai munkagépeket is bérelhetnek az önkormányzattól.

A Szatmárpálfalva községhez tartozó Ombód és Hirip települések között épült létesítmény a Környezetvédelmi Alap finanszírozásával, a nitrátszennyeződés elleni programjának keretein belül készült el. A tároló platform mellett elválasztó fal, szennyvízgödör és irodaház képezi a komplexumot. Értelemszerűen kezelik és tárolják a trágyalevet is, míg magát a trágyát szelektálni fogják, hogy kiválasszák belőle a háztartási hulladékokat, mint például a fát, vasat vagy papírt.

A tárolónak köszönhetően a lakosok megszabadulhatnak az istállótrágyától, de akár jutányos áron vásárolhatnak is jó minőségű trágyát. Az önkormányzat tervei között szerepel szervesanyag-begyűjtési akciók szervezése is, ezzel is hozzásegítve a lakosságot, hogy megszabaduljon a nem kívánt hulladéktól.

Szatmárpálfalva község lakosai nem csak ebben számíthatnak az ide évtől az önkormányzat segítségére: munkagépeket is bérelhetnek. A bérleti díjakat a helyi tanács decemberi ülésén szavazták meg a tanácsosok.

Ezek szerint a szennyvízszippantó ára 60 lej fuvaronként, a traktorhoz és szükség esetén a hozzá tartozó két pótkocsi bérleti díja 50 lej óránként, a homokrakodóé 60 lej óránként, a trágyaszórót pedig óránként 80 lejért lehet igénybe venni - értelemszerűen traktorral együtt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: