2009-10-03 19:52:05• hírek • Ferenczi Noémi

Hamarosan átadják a díjakat

Idén két szatmárnémeti pedagógust és négy diákot jutalmaz a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége.

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége minden évben jutalmazza azokat az erdélyi pedagógusokat illetve diákokat, akik tevékenységükkel hozzájárultak a kulturális élet, az oktatás színvonalának megőrzéséhez. A pedagógusokat Ezüstgyopár, a diákokat pedig Mákvirág díjjal jutalmazzák.

A pedagógusi munka terén kifejtett eredményes tevékenységéért Csípő Irma és Sándor Erzsébet nyugalmazott tanárnőket jutalmazzák.

A szatmárnémeti diákok közül a Kölcsey Ferenc Főgimnázium három illetve a Református Gimnázium egy diákját tüntetik ki. A középiskolás diákoknak járó díjakat négy kategóriában ítélik oda, vagyis a kilencedikesek bronz, a tizedikesek ezüst, a tizenegyedikesek arany, a tizenkettedikesek pedig gyémánt fokozatú díjat kapnak.

A Kölcsey Ferenc Főgimnáziumból Lakatos Tamás, tizedik osztályos tanuló, Bondici László, tizenegyedik osztályos tanuló és Balázs Béla, immár egyetemista, a főgimnázium volt diákja részesül elismerésben. A Református Gimnázium tanulói közül Higyed Emília, tizenkettedik osztályos tanulónak ítélte oda a díjat a bizottság.

„Az RMPSZ díjaira pályázatot nyújthattak be a diákok. Az elbíráló bizottság egy  összetett szempontrendszer szerint értékelte a diákok által benyújtott pályázatokat. Figyelembe vették a különböző tantárgyversenyeken elért eredményeket, a kultúra, a sport terén kifejtett tevékenységeket illetve az iskolai tanulmányi átlagot. A díjak átadására október 17-én kerül sor Szovátán, ahol a díjazottak jutalomkiránduláson fognak részt venni"- tájékoztatta a Szatmár.ro-t Elek Imre az  RMPSZ alelnöke.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: