2016-12-09 19:53:02• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan aláírhatják a megyei útkarbantartási szerződést - csak senki ne fellebbezzen!

Szatmárnémetinek két évig tartott az útkarbantartási szerződés megkötését megelőző közbeszerzés, Szatmár megye januárban indította el az eljárást. Most pedig úgy tűnik, hogy hamarosan győztest hirdethetnek, így több, szinte járhatatlan utat is rövid időn belül járhatóvá lehet tenni. A szerződés 100 millió eurós keretösszegről szól.

Szatmár megye számára sem ment egyszerűen az útkarbantartási szerződésről szóló közbeszerzés lebonyolítása, de úgy tűnik, ebben az esetben hamarosan győztest hirdethetnek. A közbeszerzési eljárás lezárult, megvan a győztes cég, már csak attól kell tartani, hogy az egyik pályázó megfellebbezi a döntést. Ez ugyanis további hetekkel-hónapokkal késleltetheti a megyei utak állapotának feljavítását.

"Az útépítő cégek számára nagyon vonzó a Szatmár megyei ajánlat, hiszen egy szerződéssel az egész megyét megkapják. Többször is jeleztem, hogy a hatalmas, száz millió eurós keretösszeg miatt hatalmas lesz az érdeklődés és a harc, de nem hallgattak rám. A megye egykori vezetői sokkal jobban tették volna, ha a területet négyre osztják, és mindenik zónára külön közbeszerzést írnak ki, ahogy más megyék esetében is történik" - magyarázta Pataki Csaba. Szerinte azért is furcsa, hogy a nyári útépítést és karbantartást az egész megyében egy cég kapja, mert a téli munkákatok esetében négy zónára van osztva a megye.

A megyei tanács a közbeszerzéssel kapcsolatos hercehurca miatt különös helyzetben van. Pénz lenne útkarbantartásra, javításra, de mivel nincs szerződés egyetlen céggel sem, ha javításba kezdenének, akár bírósági eljárás is lehet az ügyből.

"Akár ma is aláírnánk a szerződést, hogy végre véget érjen a közbeszerzés és elkezdhesse a nyertes cég az utak rendbehozását. Mert sok helyen járhatatlan, életveszélyes utak vannak a megyében. Arra kérem az összes útépítő céget, ne szórakozzanak Szatmár megye lakosaival, fogadják el, hogy nem ők nyerték a közbeszerzést és hagyják, hogy megkezdődhessen a javítás" - mondta Pataki.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: