2016-07-29 14:13:25• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan a városközpontban is kifizethetjük a parkolási büntetést

A parkolási felügyelet egy kisebb helyiséget kapott a várostól az Eötvös (Al. I. Cuza Voda) utcában.

A tanácsülésen egyöntetűen megszavazták a tervezetet, melynek következményeként a régi városközpontban, az Eötvös (Al. I. Cuza Voda) utca elején egy kisebb helyiséget kap a parkolási felügyelet. Itt lehetőség lesz kifizetni a parkolási büntetéseket - ezt eddig csak a Szamos Piac területén található központban lehetett megtenni.

"Úgy gondoltuk, hogy megkönnyítjük a lakosság dolgát azzal, ha lehetőséget adunk a parkolási bírságok befizetésére a városközpontban - emiatt nem kell majd átautózzanak a Szamos másik partjára" - mondta el a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor polgármester.

Bozai Voda Cristiantól, a Szatmárnémeti Közterületfenntartó Vállalat vezetőjétől megtudtuk, egyelőre csak papíron kapták meg a helyiséget. A határozatot még a prefektúrának is láttamoznia kell, ezt követően rendezik be a kasszát és végzik el a szükséges változtatásokat.

Azt viszont nem tudta megmondani, hogy a város melyik részén próbálják megúszni a parkolási díj befizetését az autósok. "Ezt nem lehet pontosan megmondani. Van olyan, hogy a régi városközpont körforgalmában három autót találunk, a Rákóczi (Mihai Viteazul) utcában meg húszat. A másik napon meg pontosan fordítva történik" - mondja Bozai.

A kassza megnyitását követően csak a büntetések befizetsére lesz lehetőség, de elképzelhető, hogy idővel a parkolási bérletek megváltásával bővül a szolgáltatások köre.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: