2019-04-27 07:55:27• hírek • Szatmár.ro

Hamarosan a Prisma fotóklub kiállítását lehet megtekinteni a Károlyi-kastélyban

A nagykárolyi Vasile Vénig László Fotókulb minden érdeklődőt nagy szeretettel vár a Prisma fotóklub fotókiállításának megnyitójára, amelyet május 3-án, pénteken 16 órai kezdettel a Károlyi-kastély földszinti kiállítótermében tartanak.

A kiállítás 60 alkotásból áll, köztük portrék, tájképek, absztrakt fotók, művészi aktok és városfotók. A megnyitóra és a kiállításra a belépés ez alkalommal is ingyenes. A kiállítás május 17-ig látogatható a kastély nyitvatartási rendje szerint. A kiállítást a Vasile Vénig László Fotóklub szervezi. Az esemény szervezését a „Gróf Károlyi” Kulturális Idegenforgalmat-népszerűsítő Központ támogatja.
 

De mit is kell tudni a fotóklubról?

A 33 éve baráti társaságként alakult Prisma fotóklub mára már neves alkotóműhellyé nőtte ki magát, melynek tagjait nemcsak a fotózás iránti közös rajongásuk, hanem az alkotás öröme és az alkotások másokkal való megosztásának vágya is összefűzi.


A klub fennállása óta céljának tekinti a fotózás adta lehetőségekkel való játékot, kísérletezést, az egyedi pillanatok, hangulatok megörökítését, ezáltal teremtve maradandó értékeket. Célkitűzései között jelentős helyet kapott az erdélyi települések építészeti és néprajzi emlékeinek feltérképezése és dokumentálása is. Ennek érdekében több éve járják a vidéket, különleges helyeket, momentumokat, embereket keresve, melyek bemutatásával a nagyközönség számára is hozzáférhetővé válhat az erdélyi falvak egyedi, jellegzetes élete. Fotózásaik eredménye évente több tárlatban tekinthető meg úgy Erdélyben, mint külföldön, a kiállítások anyagát pedig fotóalbumok kiadásával is megpróbálják mindenki számára elérhetővé tenni. Jelenleg 23 tagja van. Elnök: Labancz István és 4 vezetőségi tag: Pál Gábor Dénes, Bálint Attila, Péter Izabella és Turcza Hunor.

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: