2018-11-15 11:24:31• hírek • Bede Emőke

Hamarosan a Kaláka, jövőre pedig Mága Zoltán koncertezik Szatmárnémetiben

Teltházas előadással mutatkozott be Szatmárnémetiben a Monarchia Operett társulata az elmúlt hétvégén, azonban ezzel közel sem fogyott ki az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete a lendületből.

Az Operett Varász című előadás által a nőszervezet és a Gyöngyszem Egyesület sokadik alkalommal hívták fel a Szatmár megyei nők és hozzátartozóik figyelmét a mellrák elleni küzdelemre, a prevencióra, a rendszeres szűrővizsgálatok fontosságára. Mint azt a nőszervezet elnöke az esemény nyitóbeszédében elmondta, jó volna elérni azt, hogy minden nőnek járjon az ingyenes, mellrákot és méhnyakrákot megcélzó szűrés, és jó volna, ha a vizsgálatok kardinális szerepére maguk a háziorvosok is felhívnák női pácienseik figyelmét. Ezzel kapcsolatban Major Melinda a Szatmár.ro-nak elmondta, bízik abban, hogy visszagondolva a gálára, a közönség soraiban ülőknek  nem csak az előadott operettdalok fognak eszükbe jutni, hanem az az üzenet is, melyet szeretettek volna ezáltal közvetíteni a megye lakossága felé. Az idejében felismert betegség ugyanis gyógyítható, a rendszeres szűrés pedig életmentő lehet.



A nagysikerű előadás azonban nem tett pontot a Szatmár megyei nőszervezet idei tevékenységeinek végére. Mint Major Melindától megtudtuk, a következő eseményre már nem is kell olyan sokat várnunk, ugyanis a Mosolygó karácsony program keretében december 7-én városunkba érkezik a Kaláka együttes, hogy megörvendeztesse a szatmári gyerekeket. A koncert helyszíne ez alkalommal a Dinu Lipatti Állami Filharmónia koncertterme lesz, jegyeket pedig november 19-től lehet majd vásárolni az RMDSZ Rákóczi (Mihai Viteazu) utcai székházában.
 

Idén sem marad el az előző években nagy népszerűségnek örvendő dobozos akció. Akinek ez újdonság volna, eláruljuk, hogy a program rászoruló gyerekek ünnepét hivatott szebbé tenni azáltal, hogy egy ajándékokkal teli dobozt juttatnak el nekik. A felajánlott dobozokat november 25-től a pártszékházba várják, a cél pedig változatlan: minél több gyereknek örömet szerezni. Ezzel az akcióval befejezi idei tevékenységét az RMDSZ Szatmár megyei nőszervezete, azonban már javában készülnek a következő esztendőre.
 

A 2019-es év egyik kiemelkedő momentuma kétségtelenül az a koncert lesz, melyet március 3-án szerveznek a Láncos-templomban. Az esemény ez alkalommal is jótékony célt szolgál majd, de az est rendkívüliségét mégis az adja, hogy a közönséget a hegedűhúrok nagymestere, Mága Zoltán fogja elbűvölni fantasztikus játékával. A nőszervezet lendülete tehát a következő évben is töretlen marad, érdemes lesz követni sokszínű tevékenységüket.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: