2009-05-25 16:11:32• hírek • Gozner Gertrud

Hamarosan: Tour de Tur

A szatmárnémeti Erdélyi Kárpát Egyesület 2009 június 13-án szombaton rendezi meg negyedik alkalommal hagyományos kerékpáros tájékozódási versenyét, a Tour de Tur-t. Évről évre egyre nagyobb az érdeklődés a verseny iránt, más erdélyi városokból, sőt, Magyarországról is érkeznek jelentkezők. Sokan már hónapokkal korábban érdeklődnek, hogy mikor kerül megrendezésre a verseny - tudtuk meg Sike Tamás szervezőtől.

Azok számára, akik nem kívánnak versenyezni az egyesület tagjai egy bemutatóval egybekötött kerékpáros kirándulást szerveznek a Túrmente védett területein - tette hozzá a szervező.

A nevezéshez mindenképp szükség van terepbiciklire, és védőfelszerelés viselése ajánlott. A verseny útvonala legnagyobb részt a Túrmenti Természetvédelmi Területen halad, és célja a Túr mente természeti értékeinek, valamint a Túr Zöld Útjának népszerűsítése.

A benevezéshez személyi igazolvány vagy útlevél szükséges. A 18-ik életévüket be nem töltött versenyzők nevezéséhez szükséges legalább az egyik szülő vagy gyám jelenléte, aki a helyszínen írásban beleegyezik a fiatalkorú részvételébe. Csak a 14-ik életévüket betöltöttek nevezhetnek.

Nincsen nevezési díj, és a korábbi évekkel ellentétben nincsen külön felnőtt és junior kategória sem, viszont a hölgyeket külön fogják díjazni - fejtette ki Sike. Az első helyezett 500 lejt vihet haza, a második helyezettet 300 lejjel díjazzák, a harmadik hely 100 lejt ér. Idén rövidebb távú, de gyorsabb versenyre számíthatunk - zárta mondanivalóját az EKE munkatársa.

Nevezni e-mailen tourdetur@gmail.com emailcímen, a 0261-711050 telefonszámon vagy a RO 440012 Satu Mare, str. Aurel Popp nr.14. postai címen lehet. Személyesen pedig június 13-án indulás előtt a helyszínen, a Sárerdei üdülő övezetben 7 és 9 óra között.


Már lehet nevezni a nemzetközi kerékpáros tájékozódási verseny

Már lehet nevezni a nemzetközi kerékpáros tájékozódási versenyre.


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: