2013-04-19 12:12:59• hírek • Póti Orsolya

A nyíregyházi diákok ünnepi műsorára került sor a Hám Jánosban

Noha egy hónapnyi késéssel, de bemutatták a március 15.-e alkalmából készített műsorukat a Nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium diákjai a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum iskolaközösségének.

A rendezvényre április 19-én, péntek délelőtt kerül sor a szatmárnémeti tanintézmény dísztermében, ahol elsőként Adámkó István Csaba, a líceum igazgatója köszöntötte a résztvevőket, a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium tanárait és diákjait, a Rákóczi Szövetség képviselőit, a Cserkészeket és a nyíregyházi Szent Imre Gimnázium igazgatónőjét, Medgyesi Máriát.

A nyíregyházi Szent Imre Gimnázium és a Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum 2005 őszén kötött testvériskolai szerződést és ettől kezdve lényegében az iskolaközösségek évente találkoznak.

„Tulajdonképpen egy testvériskolai háromszöget alkotunk a munkácsi Szent István Gimnáziummal. Úgy gondolom nagy ajándék számunkra, hogy nemcsak Nyíregyházán és Szatmárnémetiben, hanem Munkácson is találkozunk rendszeresen a Szent István Gimnáziumban. Számunkra az anyaországi és a kárpátaljai látogatások, kirándulások,  a nemzeti, vallási, kulturális és történelmi  értékeinknek megtekintése minden alkalommal megerősítést jelentettek identitásunk elmélyítésében.  Bízom benne, hogy a mai napon hasonló élményekben és érzésekben  lesz részetek nektek is." - mondta el Ádámkó.

A köszöntőbeszédeket követően sor került arra a műsorra, amelyet a nyíregyházi gimnázium diákjai az Északi Színházban zajló március 15-i megemlékezés keretében szerettek volna előadni, ám a télies időjárás miatt nem tudtak jelen lenni az eseményen.

A diákok egy Ilyés Gábor által szerzett dokumentumjátékot mutattak be, ezt Csapó-Ilyés Fruzsina szavalata követte, majd közös versmondásra kerül sor: a diákok és tanárok együtt olvasták fel Ady Góg és Magóg fia vagyok című versét. A rendezvény a Himnusz közös eléneklése zárult.

A Hám János Líceum vendégeinek kirándulást is szervezett a pénteki napra: a nyíregyháziak Nagykároly, Kaplony, Adyfalva és Erdőd nevezetességeit csodálhatják meg ezen a szép tavaszi napon.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: