2007-05-10 15:55:01• hírek • Tamás Jakab

Hám János Napok 2007

 Az idei kétnapos rendezvény díszvendége Eperjes Károly lesz.

A tavalyi évhez hasonlóan idén is megrendezésre kerül a Hám János Napok elnevezésű rendezvénysorozat, május 18-án és 19-én. Izgalmas programokban nem lesz hiány, aminek köszönhetően minden érdeklődő megtalálhatja a számára legmegfelelőbb elfoglaltságot.

Az idei Hám János Napok ünnepi szentmisével kezdődik, amelyet Nm. Ft. Schönberger Jenő megyéspüspök fog celebrálni 9 órától a szatmárnémeti Székesegyházban, a Szentbeszédet pedig Vik János atyától hallhatjuk majd. Ezt követően koszorúzásra kerül sor a Hám János szobornál, majd Nm. Ft. Reizer Pál megyéspüspök sírjánál.

11 órától megnyitó ünnepség veszi kezdetét a Hám János Iskolaközpont dísztermében, ahol Ádámkó István Csaba igazgató beszéde és az ünnepi műsor mellett Eperjes Károly színművész előadását is meghallgathatja a közönség.

A délutáni programok 3 órától veszik kezdetüket vetélkedővel, majd 5 órától az évi oklevelek átadására kerül sor. 6 órától lesz meghallgatható Frigy Szabolcs előadása, melynek címe Az erős nevelés és a nevelés erőssége.

19 óra 30 perctől A költő feltámadása címmel Dsida Jenő emlékműsorra kerül sor a Filharmónia termében. A műsort a három szatmárnémeti magyar gimnázium tanulói állították össze.

Este 21 órától a Szent Alajos Konviktusban a Kryolit zenekar előadását hallgathatják meg a tanulók, majd ezután táncos mulatság veszi kezdetét.

Szombaton délelőtt a Hám János Iskolaközpontban folytatódnak a programok, ahol kézműves foglalkozásokon, aszfaltrajzversenyen és bibliavetélkedőn is részt lehet venni.

11 órától műveltségi vetélkedő következik, 14 órától pedig stratégiajátékot szerveznek. Délután 3 órától veszi kezdetét az iskola által korábban meghírdetett pályázatok nyerteseinek bemutatása és jutalmazása. A két témakör: 1. Hám János püspök élete és munkássága; 2. Szatmárnémeti szülötte Dsida Jenő.

16 órától következik az iskola óriástortája.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: