2005-09-05 21:06:32• hírek • Szatmar.ro

Halványul a barnaság !

22050920051_1.jpgHogyan konzerválhatjuk tehát barnaságunkat, s nyerjük vissza, őrizzük meg bőrünk szépségét?

Mindenki szeretné minél tovább megőrizni a nyaralás alatt szerzett barnaságát. S bár most még visszatér a jó idő, s lehet még reggelente napozni, azonban ez már nem ugyanaz. Hogyan konzerválhatjuk tehát barnaságunkat, s nyerjük vissza, őrizzük meg bőrünk szépségét?

Csodálatosan sikerült a nyaralás, óvatosan napoztunk, megfelelő naptejjel kentük magunkat előtte, megfelelő hidratálást alkalmaztunk utána, s közben csupa olyat ettünk, ami elősegítette, hogy pompás barna színt szerezzünk.

Mindenki szeretné minél tovább megőrizni a nyaralás alatt szerzett barnaságát. S bár most még visszatér a jó idő, s lehet még reggelente napozni, azonban ez már nem ugyanaz. Hogyan konzerválhatjuk tehát barnaságunkat, szabaduljunk meg a napozás esetleges kellemetlen kísérő tüneteitől, s nyerjük vissza, őrizzük meg bőrünk szépségét?

Első és legfontosabb szabály, ne hagyjuk abba a hidratálást! A napsugarak még sokáig "dolgoznak" bőrünkben, s ha el akarjuk kerülni, hogy a felső hámréteg leváljon - azaz ne kezdjünk el hámlani - akkor változatlanul erősen hidratáló testápolót használjunk. Kerüljük azonban a gyümölcssav-tartalmúakat, mert azok elősegítik a hámlást. Hidratáljunk belülről is! Azaz - bár már nincs olyan meleg - változatlanul igyunk meg naponta legalább 2 liter folyadékot.

Továbbra is iktassunk be étrendünkbe magas A vitamin tartalmú élelmiszereket (sárgarépa, őszibarack, sárgadinnye, olíva olaj), a bőr karotin tartalmának megőrzése érdekében.

Nem jó megoldás viszont, ha idejekorán elkezdünk szoláriumba járni. A napsugárzás által igénybevett bőrnek kell egy kis pihenő. Ráérünk akkor elkezdeni, ha már valóban halványulni kezd barnaságunk. Ám nem árt óvatosnak lenni a szoláriumozással. Egyre több bizonyíték van a mindennapos szoláriumozás károsító, rákkeltő hatására. Hetente 1-2 alkalommal, maximum 15-20 percnél többet ne töltsünk szoláriumban. S utána ugyanúgy kell kezelni a bőrt, mintha napoztunk volna.

A napozás sokaknál előhozza a szeplőket, a szemölcsök, anyajegyek szaporodását. Mivel általában örökletes hajlam áll mögötte, megelőzni nemigen lehet, még fokozatos napozással sem. A szeplő könnyen felismerhető - általában az arcon, orron, karokon jelenik meg - a többi, újkeletű festékfoltot azonban tanácsos előbb szakorvosnak megmutatni. S, csak ha megnyugtatott bennünket, hogy valóban ártalmatlan szépséghibáról van szó, akkor kezeljük házilag. Alkalmazhatunk vény nélkül kapható halványító készítményeket, speciális korrektorokat. A bőrünknek legjobban megfelelő készítmény kiválasztásához kérjük ki kozmetikusunk tanácsát.

Életforma.hu 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: