2012-03-09 16:40:57• hírek • Kocsis Zoltán

Haltenyészet a város szélén

Haltenyészetet építenének a város szélén, a Batizi út mellett, a munkálatokhoz viszont vélhetően csak jövőre foghatnak hozzá, derült ki pénteken az érdektelenségbe fulladt közvitán.

A polgármesteri hivatalban tartott eseményen a sajtó képviselői mellett csak az önkormányzat két képviselője, a tervező és a haszonélvező cég képviselői jelentek meg. Cret Violeta, az Ecopestele kft. képviselője elmondta, hogy egy 9,6 hektáros területről van szó Szatmárnémeti külterületén, a Batizi úttól balra, a vasút közelében. A hölgy viszont nem volt hajlandó nyilatkozni a beruházás további részleteiről.

Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatalának honlapjáról ugyanakkor kiderül, hogy az említett vállalat két medencét szeretne építeni: az egyikben nevelnék a halakat, a másikban telelnének az állatok. Ezek összterülete 6,8 hektár lenne. A fennmaradó területre egy konténerekből összerakott, 103 négyzetméter nagyságú adminisztratív épületet, továbbá parkolót, vízelvezető csatornát, töltést, kutakat építenének.

A közvita megtartása törvény szabta kötelesség volt. Mint ahogy a további lépéseket is szigorúan megszabják a regulák. Még két-három hónap, amíg a városi tanács elé kerülhet a városrész-rendezési terv. Pozitív jelzés esetén további engedélyek, adminisztratív akadályok következnek -így legjobb esetben is csak ősz végén, de legvalószínűbb esetben jövő tavasszal foghatnak hozzá a munkálatokhoz, magyarázták el a jelen lévő szakemberek.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: