2015-05-12 10:34:16• hírek • Pogár Demeter/MTI

Halottjai vannak az arkansas-i és a texasi tornádóknak

Legkevesebb öten életüket vesztették, több tucatnyian pedig megsérültek abban a pusztításban, amelyet több tornádó okozott Arkansas és Texas államban - közölte hétfőn a helyi rendőrség.

Két haláleset - egy kisgyermekes fiatal páré - az arkansas-i Nashville-ben történt, Texarkanában pedig ketten életveszélyesen megsérültek a vasárnapi viharokban. A szomszédos Texasban, a 2600 lakosú Van kisvároson átvonuló tornádó legkevesebb két lakos halálát okozta, 42-en pedig kórházi ápolásra szorultak, négyük állapota válságos. Nyolc felnőttnek nyoma veszett, ezért a hatóságok attól tartanak, hogy az áldozatok száma emelkedni fog.

Vanben az épületek 30 százaléka megrongálódott és kidőlt fák miatt a település áramellátása megszakadt. Mintegy félszázan a település templomában kialakított menedékhelyen töltötték az éjszakát. Az iskolákban hétfőn tanítási szünetet rendeltek el.

A térségből özönvízszerű esőzéseket és áradásokat is jelentettek. A texasi Granbury bevásárlóközpontjának parkolójában egy több mint 12 méter átmérőjű víznyelő keletkezett.

Az iowai Lake Cityben vasárnap este egy tornádó leszakította egy középiskola tetejét. Az épületben mintegy 150-en voltak, egy ünnepségen vettek részt. Az emberek szerencsére mintegy két perccel a forgószél megérkezése előtt be tudtak menekülni az öltözőkbe és az alagsori helyiségekbe.

Dél-Dakotában, Iowában, Oklahomában, Arkansas-ban és Texasban vasárnap 20-25 tornádó alakult ki. Észak- és Dél-Dakotában újabb havazás veszélyére figyelmeztetett a meteorológiai szolgálat.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # hétvégiinterjú # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: