2013-10-07 12:21:09• hírek • MTI

Halottak, romok a Fitow tájfun nyomában

Legkevesebb két halálos áldozata van a Fitow tájfunnak, amely vasárnap éjszaka erős szélviharral és nagy menyiségű csapadékkal Kelet-Kínába érkezett - jelentette a kínai média hétfőn.

Csöcsiang tartomány nyolc városában a Fitow összesen több mint hárommillió embernek okozott kárt, a közvetlen anyagi veszteséget egyelőre 2,28 milliárd jüanra teszik. Vencsou városában házakat, a környező szigeteken elektromos vezetékeket rongált meg, a régióban fennakadást okozott a közúti, a vasúti és a légi közlekedésben.

Mindkét halott vencsoui, az egyikük egy 55 éves férfi, akit az óránként 151 kilométer erejű szél lefújt egy dombról. A megelőző intézkedések között 59 szuperexpresszvonat közlekedését felfüggesztették, csaknem ötven repülőgép indulását törölték, több száz autóbusz nem indult útjára. A tájfun a hajnali órákban északnyugati irányban haladt tovább.

Csöcsiangi jelentések szerint vasárnap az esti órákig 574 ezer embert költöztettek biztonságosabb helyre, míg a szomszédos Fucsienben 177 ezren kényszerültek otthonuk elhagyására. Halászhajók tízezreit rendelték a kikötőkbe. A szakemberek előrejelzése szerint a tájfun fokozatosan trópusi viharrá szelídül.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: