2006-12-11 12:22:38• hírek • Tamás Jakab

Háló-találkozó

 Nagykárolyban másodjára gyűltek össze a Háló-tagok közös programokra.

Idén rendezték meg második alkalommal Nagykárolyban a Háló-találkozót, melynek keretében több településről is a városba látogattak a Háló tagjai. Határon túli résztvevői is voltak a rendezvénynek, ők Budapestről érkeztek, de jelen voltak Nagybányáról, Temesvárról, Nagyszalontáról, Szatmárnémetiből és a környező falvakból.

A hálónak sosincs vége, ez jelképezi az emberi kapcsolatokat is. A résztvevők egyik irányelve az, hogy a rendszeres találkozókon minden esetben legalább egy olyan emberrel kell megbarátkozni, aki eddig ha nem is teljesen, de részben ismeretlen volt számunkra. A Háló mindenkit befogad korra és nemre való tekintet nélkül, tudtuk meg Evert Emese szervezőtől.

Az egésznapos találkozó szombat reggel 10 órától Dr. Szikszai Mária előadásával kezdődött, amely Remete Szent Lászlóról szólt művelődési, vallási és történelmi szempontból. Ezután kisebb csoportokban vitatták meg egymás között a részvevők az előadással kapcsolatos véleményeiket, a fő irányvonal, a 21. századi kísértések követésével.

Az ebéd után alternatív programok közül lehetet választani, amelyek városnézést, árvalátogatást és rózsafüzéres imádkozást jelentett. Délután munkacsoportokban lehetett részt venni a következő témákban: gazdaság, mentálhigiéné, pedagógia, pályázat. A csoportokban a résztvevők bevonásával beszélték meg az adott témát. A napot szentmisével zárták a Kalazanczi Szent József templomban.

A rendezvény mintegy 100 résztvevője közül rengetegen visszatérő vendég volt, de akadtak olyanok is, akik első alkalommal voltak jelen a találkozón.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: