2011-10-17 09:53:39• hírek • Szatmár.ro

Háló Találkozó Szatmárnémetiben

Idén is lesz Háló találkozó Szatmárnémetiben
Idén is lesz Háló találkozó Szatmárnémetiben

Október 22-én rendezik a Szatmárt és környékét megszólító kerületi Háló találkozót.

A keresztény, magyar közösségek Kárpát-medencei hálózatának szatmári kerületében rendeznek találkozót október 22-én szombaton. „A napról, évről nem tud semmit az örök, középpontját keresd te mindezek fölött" (Angelus Silesius) mottóval reggel kilenc órától a Conta utcai Szent Alajos Konviktusba várják a közösségek képviselőit és a közösségre vágyó, a Hálóval most ismerkedő személyeket, hogy egy napot a találkozás, beszélgetés örömében, a hit,  remény, szeretet egymásban való erősítésében töltsenek el.

A köszöntés után, Sabau Trifu Cristina képzőművész elmélkedésével veszi kezdetét a rendezvény, majd Ft. Jakab Norbert, a Szent Antal egyházközség plébánosa „Ég és föld középpontjában - középpont az életemben" címmel tart előadást. A résztvevők csoportokban osztják meg egymással az elhangzottak során felmerült gondolataikat, délután pedig már más témában bővítik ismereteiket: a jelen gazdasági helyzet keresztény megközelítésben történő értelmezését ismerik meg Bíró Ernő kolozsvári vállalkozó tolmácsolásában. Minden Háló találkozó fontos részét képezik a különböző műhelyek, így a résztvevők ez alkalommal is választhatnak, hogy a nevelés, szemlélődő ima, meditatív tánc, vagy kreatív foglalkozások csoportjához csatlakoznak-e. A nap szellemi hozadékait plénumban értékelik ki, végül pedig a Zárda templomban adnak hálát a közösségekért és a napi együttlétért, a tizennyolc órától, Ft. Hankovszky Ferenc püspöki helynök által bemutatásra kerülő szentmisén.

A Háló közösségei örömmel fogadnak minden régi ismerőst, vagy épp először betérő érdeklődőt. A részvételi szándékok jelzését október 19-ig várják a Szatmári Római Katolikus Püspökség Világiak Irodájában, a 0261-715011-es telefonszámon.

Háló találkozó 2010-ben

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: