2020-01-14 12:24:52• hírek • Bede Emőke

Halmiban tartja kilencedik böllérversenyét az RMDSZ Szatmár megyei szervezete

február 01
Fotó: refszatmar.eu
Fotó: refszatmar.eu

Az RMDSZ Szatmár Megyei Szervezete február 1-én, 8 órai kezdettel immár kilencedik alkalommal szervezi meg az előző években is nagy sikernek örvendő Böllérversenyt. A csapatokra váró feladat ezúttal is változatlan, a helyszín azonban új: idén Halmiban ragadhatnak kést és fakanalat a kötényesek.

A jelentkezni kívánó csapatoknak van egy jó hírünk: legkésőbb január 24-ig, írásban vagy az alábbi telefonszámok egyikén még jelezhetik részvételi szándékukat: 0746-638416, 0261-713566. Mint megtudtuk, a benevező csapatok ebben az évben sem jelentkezhetnek saját sertéssel, hanem a szervezőktől előzetesen kell igényelniük azt. A disznó mellett a szervezők biztosítják majd a helyszínen a vizet, az elektromos áramot, valamint az állat felbontásához szükséges raklapot és szalmát is. Az eseményen egy állatorvos is szolgálatot teljesít majd, ugyanis egészségügyi vizsgálat nélkül a hústermékek nem vehetnek részt a versenyben. Szintén a helyszínen lehet majd hozzájutni a kábítószerszámhoz – ugyanis az Európai Unió előírásai szerint csak kábítás után lehet leszúrni az állatot.
 

A versenyzőknek maguknak kell gondoskodniuk a sütéshez-főzéshez szükséges tűzifáróé, a disznóvágáshoz, a hús feldolgozásához és az ételek elkészítéséhez szükséges eszközökről, fűszerekről is. A szervezők emellett külön kérik a versenyzőket, amennyiben rendelkeznek tájjelegű, hagyományos eszközökkel (pl. fatekenő vagy régi hurkatöltő), azokat is vigyék magukkal, ezzel is emelve az esemény nívóját és hangulatát. Azok számára pedig, akik csak szurkolóként vesznek majd részt a böllérversenyen, egy büfét alakítanak ki, ahol finom falatokban egészen biztosan nem lesz hiány.
 

Összesen kilenc versenyszámban mérhetik össze tudásukat a böllérek. Díjat kap a legfinomabb fogópálinka, a legfinomabb toroskáposzta, a leggyorsabb disznóbontó (szúrástól a disznó asztalra kerüléséig), a leghosszabb hurka készítője, a leghosszabb kolbász készítője, a legfinomabb véres-hurka készítője, a legfinomabb májas-hurka készítője, a legfinomabb kolbász készítője és a legfinomabb forralt bor készítője. A IX. Böllérverseny győztese értelemszerűen az a csapat lesz, mely a legtöbb kategóriában első helyen végez.

 

Ám mint tudjuk, a böllérverseny nem csak a kötényesek összecsapásáról szól, hanem az együtt, jó hangulatban töltött időről is. Hogy ez a közösségi élmény még emlékezetesebb legyen, a szervezők fellépőkről is gondoskodtak: színpadra lép az Egri Csodaszarvas és a Szamoshát néptáncegyüttes, a talpalávalót pedig a Fekete Rózsák és a Parno Graszt biztosítja majd. 

Hozzászólás:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# koronavírus # vírusstatisztika # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: