2014-09-23 17:27:52• hírek • Kocsis Zoltán

Halmiban cigit, Petén afgán menekülteket fogtak

Újabb mozgalmas napon vannak túl a Szatmár megyei határrendészek: hétfő reggel afgán menekülteket fogtak el Pete közelében, este pedig ezernél több doboz csempészcigarettát szállító fiatalembert Halmiban.

Reggel 07.00 óra körül az infravörös kamerákon a határőrök három személyt vettek észre, akik az országhatár felé lopakodtak. A hatékony fellépésüknek köszönhetően sikerült őket őrizetbe venniük: kiderült, három afgán férfiról van szó.

A három közép-keleti menekült szabályosan lépte át Románia határait, majd menedékjogért folyamodtak. Céljuk az volt, hogy átszöknek Magyarországra, ahonnan továbbállnak valamelyik másik schengeni országba.

Hétfőn késő este - kevéssel éjfél előtt - a határrendészek Halmiban állították meg a Vasile M. vezette Mercedest, amelyben több doboz, Ukrajnából származó cigarettát találtak. A 21 éves férfit és a gépkocsit a kapitányságra vitték, ahol alaposabban átnézték a járművet: ajtóiban, üléseiben és a csomagtartóban, egy speciálisan kialakított rejtekhelyen összesen 1020 doboz ukrajnai csempészcigit találtak.

A hatóság lefoglalta a 4500 lej értékű dohányárut, a Mercedest elkobozta, a Szatmár megyei fiatalember ellen pedig csempészet és adócsalás vádjával eljárást indított.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: