2020-04-26 12:41:54• hírek • Szatmár.ro

Halmiban, Szamosdobon és Érmindszenten pusztító tüzekhez siettek szombaton a lánglovagok

Mozgalmasan telt a szombati nap a Szamos Sürgősségi Felügyelet tűzoltói számára: a megyeszerte tomboló szélvihar mellett több tűzeset is munkát adott a lánglovagoknak.

Szombaton délután 17 óra után 10 perccel Halmiból riasztották a tűzoltóság munkatársait, miután kigyulladt egy garázs. Az esethez a turci tűzoltóállomás két autója sietett, összesen 6 tűzoltóval a járművek fedélzetén. Mire a tűzoltók a helyszínre értek a nagy erejű szélnek köszönhetően a halmi gazdaságban márhárom gépjármű és három melléképület is lángolt, egyikben mintegy 200 szárnyast tartottak.

Mivel a keletkezett tűz túlságosan nagy méreteket öltött, a helyszínen dolgozó tűzoltók kérték a halmi és a sárközújlaki önkéntes tűzoltócsapatok segítségét is, akik nemsokára szintén a helyszínre érkeztek. Az oltás során a tűzoltók egy része a tűz megfékezésén dolgozott, egy másik csapat pedig a lángok továbbterjedését próbálták megakadályozni, ugyanis a tűz veszélyt jelentett a szomszéd gazdaságok épületeire is.

Az tűzet végül sikerült eloltsák, viszont a keletkezett károk így is jelentősek a család számára: kiégett három gépjármű, leégett egy garázs és három melléképület, tönkre ment egy kazán, több mezőgazdasági eszköz, gép és felszerelés is megsemmisült, illetve némi építkezési alapanyag is odaveszett a tűzben. Az egyik melléképületben 200 szárnyast tartottak (pulykákat, kacsákat, tyúkokat), ezek közül mindössze 50 egyedet sikerült kimenekíteni.

A tűzet valószínűsíthetően egy, a villamossági rendszerben keletkezett rövidzárlat okozta a garázsban.



Szamosdobon egy istálló gyúlladt ki

Szintén szombat délután történ tűzeset Szamosdobon is, ahová Szatmárnémetiből siettek oltani a tűzoltók, összesen 10-en, két speciális tűzoltóautóval. A tűz egy istállóban keletkezett.

Mire a tűzoltók megérkeztek az egész épület lángokban állt, sőt, az erős szél miatt a közelben tárolt szalmabálákra is átterjedtek a lángok.

A tűzoltók a körülményekhez képest hamar eloltották a tüzet, így az, a közeli lakóházakra már nem terjedt tovább, viszont a kigyulladt istállót már nem lehetett megmenteni, és 70 szalmabála is a tűz martalékává lett. Ez esetben is egy rövidzárlat okozhatta a tűzet.



Érmindszentre a nagykárolyi tűzoltók siettek

Érmindszenten is egy gazdasági épület gyulladt ki, méghozzá egy fedett juhkarám, de mivel a juhok éppen a legelőn voltak, egyetlen állat élete sem forgott veszélyben.

A helyszínre érkező nagykárolyi tűzoltók munkáját leginkább az nehezítette, hogy az oltás során elhasznált vizet nem volt honnan pótolni, mivel semmilyen vízforrás, kút vagy legalább patak sem volt a közelben. Ennek okán 10 kilométer távolságra kellett vízért menniük.

Az erős szél ez esetben sem könnyített a helyzeten, így hamar szétterjedtek a lángok, így az 500 négyzetméter területű épület egészét elérte a tűz, amit végül sikerült eloltani, viszont az épület teljesen megsemmisült. A tüzet valószínűleg valamilyen parázs, vagy nyílt láng okozhatta.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: