2015-10-12 12:50:39• hírek • Szatmár.ro

Halmi: útaszfaltozás, after school és színpad

Egy igen összetett EU-s projekt aláírására vár Incze Lajos, Halmi polgármestere.

A Szatmár megyei községközpont egy integrált településfejlesztési pályázat keretében 2-3 éven belül nagyot fog fejlődni. Már csak a pályázat aláírása van hátra, amire hamarosan sor is kerülhet. A Szatmár.ro-t Incze Lajos polgármester tájékoztatta ennek ügyében.

A pályázat infrastrukturális fejlesztésekről szóló részében 4,1 kilométernyi utat fognak leaszfaltozni. Több utcában is dolgozni fognak. "Ezzel a pályázattal és egy még elbírálásra váró másik pályázattal, 3 éven belül Halmi minden utcáját leaszfaltozzuk, csupán egy nagyjából 300 méteres útszakaszt nem tudtunk egyetlen pályázatba sem bevenni" - magyarázza Incze.

Az integrált pályázat szociális szolgáltatásokról szóló részében egy épületet fognak felépíteni a mostani községi könyvtár szomszédsaágában található telken. Ebben after school, azaz iskola utáni foglalkozásokat tartanak majd. "Hogy csak az I-IV. osztályosok, vagy az V-VIII. osztályosok számára is lesznek-e foglalkozások, azt az igényektől függően fogjuk eldönteni" - mondja Halmi község polgármestere.

A pályázat kultúrával kapcsolatos részében színpad- és hangtechnikai felszerelések vásárlása szerepel, sőt, román és magyar népviseletet is vásárolnak majd, amelyet a helyi néptáncosok fognak használni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: