2015-12-10 12:02:30• hírek • Szatmár.ro

Halmi: pályázatokból fejlődik a községközpont

Incze Lajos: rövidesen nem lesz leaszfaltozatlan utca Halmiban.

Halmiban igen jól és eredményesen használják ki az EU-s pályázatok adta fejlődés lehetőségét. Mint arról Incze Lajos polgármester a Szatmár.ro-nak beszámolt, nemrég írták alá az egyik pályázatuk megvalósításáról szóló szerződést. Ennek részeként 4,1 kilométer utat fognak leaszfaltozni, egy after-school tevékenységeknek otthont adó épületet húznak és szerelnek fel, valamint egy színpadot is vásárolnak a szükséges műszaki felszereléssel együtt.

Egy másik, már leadott pályázatban 6,2 kilométer utat fognak leaszfaltozni. Az EU-s pályázatnak köszönhetően 1 millió eurót tudnak majd aszfaltozásra költeni. "Amennyiben ez a pályázat is sikeres lesz, nem marad leaszfaltozatlan utca a községközpontban. Egy 300 méteres szakaszt nem tudtunk bevenni egyetlen projktbe sem, ennek a leaszfaltozását önerőből fogjuk megoldani" - mondja a polgármester.

Egy harmadik pályázat a leadás előtti fázisban van - hamarosan ezt is be fogják nyújtani. Egy, a gyermekvédelemtől visszakapott épület felújítását célozza a pályázat. 300 ezer euró támogatással napközit alakítanak ki az épületben, a pályázati pénzből teljesen berendezik azt, az udvaron pedig játszóteret fognak létrehozni.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: