2008-07-10 09:02:38• hírek • Czinzel László

Halmi: német önkéntesek

Húsz németországi diák dolgozik Halmiban, a gyermekotthon és az iskola felújításán.

Kupferzellből érkeztek azok a diákok, akik az Albert Schweitzer Alapítvány pályázata keretében a halmi iskola és gyermekotthon körüli munkálatokban segédkeznek.

 

Az egyhetes itt tartózkodás alatt a nyugati „vendégmunkások" 20 helyi diákkal és felügyelő tanárokkal közösen parkot és röplabdapályát létesítenek a gyermekotthon udvarán, sportteremmé alakítják az egykori árvaházi kantint. A négy csoport közül három nap mint nap részt vesz ezekben a munkálatokban, egy pedig - mindig más - megtekinti a település és a környék nevezetességeit.

Pénteken Szatmárnémetibe látogatnak a németországi diákok, szombaton pedig bográcsozással egybekötött búcsúestet szerveznek számukra a halmi gyermekotthon és az iskola vezetői. Vasilovici Enikő, a halmi gyermekotthon igazgatónője elmondása szerint a kupferzell-i tanintézmény képviselőinek szándékában áll testvériskolai együttműködési szerződést kötni a halmi iskola illetékeseivel. Halmit 1992 óta támogatják a németek: a waldenburgi gyermekfalu ez alatt az időszak alatt mintegy másfél millió eurós segítséget nyújtott a halmi gyermekotthonnak.

szatmar.ro

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: