2010-02-04 15:16:21• hírek • Szatmár.ro

Halmi: felavatták a vámépületet

Csütörtökön átadták a román-ukrán határon a halmi vám felújított épületét.

A vámhivatalt az úgynevezett „schengeni alapból" korszerűsítették, és az épület rendbetétele csak az első fázisa a beruházásnak: idén őszig hatsávossá alakítják át az átkelési szakaszt, ezáltal a schengeni övezethez való csatlakozást követően korszerű, európai szintű lesz az átkelés Halmi és az ukrajnai Nevetlenfalu között.

Az avatási ünnepségen Maxim Vasile megyei határrendész-parancsnok üdvözölte a megjelenteket, Radu Giurca prefektus a kivitelező munkáját dicsérte, rámutatva: 2011 márciusában végzik el a felmérést, adottak-e az infrastrukturális feltételek a schengeni határok vámjainál - Halmi jó úton halad ezen a téren. Csehi Árpád Szabolcs, a Szatmár Megyei Tanács elnöke elmondta: Halmi nemzetközi logisztikai központtá válhat a schengeni határok kiterjesztését követően - ehhez a dologi feltételek immár adottak, illetve adottak lesznek.

A kivitelező nevében Szilágyi Ferenc, a Dominium kft. vezetője beszélt, néhány technikai részletet megosztva az érdekeltekkel. A vámépület felújítása 1 902 334 euróba került. A munkálat során az újravakolás mellett termopánra cserélték a nyílászárókat, szigetelték a tetőszerkezetet, kicserélték a vízvezetékrendszert, modernizálták a kanalizálást, az elektromos hálózatot , hőszigetelték a falakat, valamint korszerű központi fűtési rendszert építettek ki.


A meghívottak a felújított épületben
A meghívottak a felújított épületben


Halmi nemzetközi logisztikai központtá válhat
Halmi nemzetközi logisztikai központtá válhat


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: