2016-05-16 14:24:08• hírek • Választási hirdetés

Halmi: ahol többet tesznek, mint amennyit ígérnek

Halmi elhelyezkedésénél fogva speciális odafigyelést igényel. Mi erre eddig is odafigyeltünk, de a következő négy évben is oda fogunk.

Incze Lajos vagyok, tizenkét éve Halmi község polgármestere. Mint minden községnek, Halminak is megvannak a sajátossgai, amelyeket figyelembe véve lehet csak elérni azt, hogy ne csak előremutató lépéseink legyenek, de meg is szilárduljanak az eredmények, amelyeknek azután közösen tudunk örülni.

Örömmel tölt el engem és a csapatomat is, hogy mi nem csak ígérgetünk, de meg is valósítjuk a terveket. S annak ellenére, hogy az országban lassul a fejlődés és az állam egyre kevesebb pénzt ad a kisebb községek fejlesztésére, az elmúlt négy évben többet sikerült megvalósítanunk, mint amennyit terveztünk. Nehéz is lenne mindent egyetlen írásan felsorolni, ezért csak néhányat említek meg.

Figyelem az oktatásnak

Támogatjuk az oktatást, s mindent megtettünk azért, hogy az infrastruktúrát modern szintre emeljük. Még csak projekt szinten állnak, de lesz a községben iskola utáni oktatásra alkalmas épület (after school), míg a Piros Iskola udvarán a régi kantin épületében óvoda fog működni, ezen felül több kisebb-nagyobb projekt is van, amely mind óvoda vagy iskola épületek modernizálásához tartozik. Kisbábony mellett erdősítettünk hetven hektárnyi területet, 7,1 km mezei utat köveztünk le, hogy egyszerűbb legyen a gazdálkodóknak a közlekedés. Támogatjuk folyamatosan a helyi néptánc- és mandolinoktatást, valamint az évek óta nálunk megszervezett Megyei Diákszínjátszó Fesztivált. Ehhez tartozik, hogy a kultúrotthonoknál is felújítási munkálatokat végeztünk, mert ezek fontos központjai a településeknek. Odafigyelünk a sportolási lehetőségekre is, hiszen műfüves sportpályát alakítottunk ki különböző sportrendezvények számára, valamint egy futópályát. A pálya öltözővel és zuhanyzóval is fel van szerelve. Anyagilag támogatjuk a focicsapatot, de minden évben megrendezzük az utcák közötti bajnokságot is.

Jövőkép a községnek

Minden település életében nagyon fontos a jövőkép, amely a fejlődést és a megmaradást szolgálja. Mi pontosan tudjuk, hogy ehhez komoly munkára van szükség, de ahogy az eddigi több mint egy évtizedben, úgy a következő időszakban is mindent megteszek azért, hogy a megkezdett fejlődés ne lassuljon le és a csapatomat is megfelelően motiváljam ugyanarra: együtt dolgozunk Halmi község fejlesztéséért, hogy jó legyen itt élni!

(x)

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: