2014-12-30 10:49:13• hírek • Szatmár.ro

Járható lesz a járhatatlan mezei útból Halmiban

Halmiban községben hét kilométer mezei utat köveznek le 400 ezer euróból - EU-s támogatással.

Javában tart a munka az eddig traktorral is néha igen nehezen járható mezei úton, amelyet a Halmi Polgármesteri Hivatal Eu-s támogatással lekövez. Ennek köszönhetően a következő évben már kisautóval is bátran közlekedhetnek majd itt a mezőgazdászok, ha az idő is megengedi, már 2015 februárjától kezdődően.

"Eredetileg egy 18 kilométeres elkerülőutat akartunk megvalósítani, amely az egész települést kikerülte volna, de változtak a kritériumok. Belterületre nem kaptunk finanszírozást, emiatt visszavontuk a pályázatot, átalakítottuk azt, így jutottunk el a 7 kilométeres verzióhoz" - magyarázza Incze Lajos polgármester.

Az út Halmiból a vásár mellől indul el, a kanális partján halad, a dabolci lejáratnál, a dabolci kanálisnál végig, egészen a halmi vámig. Hozzá tartozik még egy kilométernyi útszakasz, Bábony és a tehénfarm között. Két útszakaszból áll össze tehát a 7,1 kilométer, de a pályázati kiírásban nem szerepelt, hogy összefüggő utat kell modernizálni - a lényeg az volt, hogy nemzetközi utat kell tehermentesíteni egy másik modernizálásával.

"Az útkövezés jól halad, ha elkészül, a nemzetközi út mellett megyei utat is tehermentesíteni fog. Az eddig nehezen járható úton most kisautóval is lehet közlekedni, ezt már megtapasztaltuk, amikor a kivitelezővel nemrég megnéztük, hogy állnak a kövezéssel" - mondja a polgármester.

Mezei utat köveznek Halmiban

Útkövezés Halmiban

Útkövezés Halmiban

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: