2009-06-01 08:44:37• hírek • Szatmár.ro

Halmi Napjai: az eső volt a meghatározó

Kilencedjére rendezte meg Halmi Napjait a helyi önkormányzat szombaton és vasárnap.

A rendezvénysorozat elmaradhatatlan kellékei volt most is a földiepertermesztők versenye és a bográcsosverseny - utóbbira a vasárnapi esőzések miatt a benevezett 10 versenyzőből mindössze hárman vettek részt. Szombat délelőtt Vígh István helyi születésű festőművész átköltözött kiállításának a megnyitójával vette kezdetét az esemény - Nm. és Ft. Schönberger Jenő püspök és a környékbeléi papok ökumenikus imát mondtak a polgármesteri hivatal új szárnyának emeleti részén.

A mazsorettek felvonulása után Incze Lajos polgármester, Günthner Tibor szenátor, Erdei D. István parlamenti képviselő nyitották meg az idei községnapot, majd az epertermesztők versenye jött a sorban. Ezt, akárcsak az idén, a 28 éves Fazekas József nyerte.  Szombat délután elkezdett esni az eső, ami mind az esti programok nézettségét, mind a vasárnapi hangulatot meghatározta - igaz, a gazdálkodók örültek a rég várt csapadéknak.

Elmaradt az öregfiúk futballtornája, megrendezték viszont a bográcsversenyt, amelyen mind a három benevező kitartásáért első díjat kapott. A cigányzene és a nótázás az eső ellenére is folyt a sátrak alatt - habár vasárnap kora délután már több árus elkezdett összepakolni. Szépségverseny és tombolasorsolás is volt, az idei rendezvényt a Desperado koncertje zárta.


Az epertermesztők a legszebb gyümölcsöket hozták el az ünnepre
Az epertermesztők a legszebb gyümölcsöket hozták el az ünnepre


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: