2010-11-02 20:40:15• hírek • Szatmár.ro

Halloweennal ismerkedtek

Egy közös projekt keretében az angolszász ünnepkörrel ismerkedhetnek meg a Református Gimnázium és a 10-es Számú Általános Iskola diákjai.

Halloweent, mindenszentek előestéjét, az angolszász országokban október 31-én ünneplik, amikor a néphiedelem szerint a halottak szellemei visszatérnek a földre az élők közé. Ezen az estén boszorkányok és démonok kószálnak az éj leple alatt...

A rémisztő ünnep alkalmából, egy közös projekt révén a szatmárnémeti 10-es Számú Általános Iskola és a Református Gimnázium V-VIII. osztályosai rendhagyó rendezvényt szerveztek.

Kedden délután két órától szórakoztató játékok és feladatok révén mintegy harminc fiatal, Tivadar Melinda és Chermes Madalina (10-es Számú Általános Iskola), valamint Kun Noémi és Kovács Gabriella (Református Gimnázium) pedagógusok diákjai ismerkedhettek meg a halloweennal, angol nyelven.

Az alkalom a szórakozás és az ismerkedés mellett pedig kitűnő lehetőség volt az angol nyelv mélyebb elsajátítására is.

Mint megtudtuk, az első rendezvény nem más, mint egy partnerkapcsolat kezdete, mivel a jó angoltudással rendelkező diákok több találkozó alkalmával is különböző, kifejezetten angolszász eredetű ünneppel ismerkedhetnek majd meg.

Az első rendezvényt a Református Gimnáziumban tartották, de a következő alkalomnak a 10-es Számú Általános Iskola ad otthont.


A Halloweennel ismerkedtek a diákok
A Halloweennel ismerkedtek a diákok


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: