2013-10-25 11:26:59• hírek • Szatmár.ro/refszatmar.eu

Hálát adnak a nagypeleskei reformátusok

Torony- és harangszentelésre készül a maroknyi Nagypeleskei Református Leányegyházközség. Vasárnap 15 órától az egyházkerület főpásztora hirdet igét és tolmácsolja Isten áldását a gyülekezet felé.

Kovács Zsuzsanna kispeleskei és nagypeleskei református lelkipásztornő, a rendezvény szervezője elmondta, hogy két éve szolgál a leányegyházközségben. Szolgálata első évében sikerült kivitelezni egy fából készült tornyot és egy félereszt, a második évben pedig harminckilós harangot sikerült öntetni a magyarországi Monoron.

A támogatók hozzájárulásán kívül főként a mintegy 43 tagot számláló nagypeleskei református gyülekezet áldozatos munkája és adakozókészsége eredményezte a sikert. Mindezért egyedül Istené a dicsőség - erre utal ezután a magasra mutató új nagypeleskei torony is.

A hálaadó ünnepségen zászlós felvonulással csatlakozik a nagypeleskei görög katolikus gyülekezet küldöttsége is. Csűry István püspök prédikációját Kovács Sándor esperes köszöntője és néhány szavalat követi. A kicsiny gyülekezet élni akarása példamutató és bátorító.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: