2014-12-09 16:44:48• hírek • Kocsis Zoltán

Halasztás újratöltve – január 13

Nincs új a nap alatt - és egyelőre licit sincs. Már ami a szatmárnémeti kerülőutat és a Szamos-hidat érinti. Az Országos Útügyi Vállalat harmadik alkalommal is elhalasztotta a kivitelezés közbeszerzését.

A szatmárnémeti kerülőút és az annak részét képező Szamos-híd a szatmári választások fata morganája lett az elmúlt években. Legyen szó helyhatósági, törvényhozási, európai parlamenti vagy éppen elnökválasztásról, a jelenlegi kormánypárt éppen aktuális jelöltje remekül betanult leckével érkezik Szatmárnémetibe: megígéri a kerülőutat! Tette ezt Dorel Coicától és Adrian Steftől kezdve Ovidiu Silaghin keresztül Victor Pontáig nagyon sokan. Ennek ellenére a kerülőút, a jelenlegi állás szerint, nem más, mint délibáb.

Ezt bizonyítja sajnos az a tény is, hogy december 9-én, kedden harmadszor is elhalasztotta a kivitelezésről szóló közbeszerzési pályázat eredményhirdetését az Országos Útügyi Vállalat. Először szeptember közepén november 11-re írták ki a licitet. Ezt előbb december 9-re halasztották, majd most 2015 január 13-ra.

"Továbbra is az a látszat, hogy nem veszik komolyan ezt a Szatmárnémeti számára létfontosságú beruházást. Amennyiben a 2015-ös költségvetésbe nem kerül bele legalább az elkerülőút műszaki dokumentációjának elkészítésére vagy az út nyomvonalán található területek kisajátítására szánt összeg, akkor valószínűleg a következő hat évben nem lesz semmi ebből a projektből" - nyilatkozta a Szatmár.ro-nak Kereskényi Gábor parlamenti képviselő, a Szatmárnémeti RMDSZ elnöke.

„A szatmári parlamenti képviselők csoportja azonban továbbra is igyekszik minden követ megmozdítani annak érdekében, hogy a beruházás bekerüljön a 2015-ös költségvetésbe", tette hozzá.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: