2007-08-16 11:00:15• hírek • István Löchli

Halászléfőző- verseny a PMN-en

5pmn6kA Partiumi Magyar Napokon idén is megrendezésre kerül a halászléfőző- verseny.

A tavalyi nagy sikert követően a Partiumi Magyar Napok keretén belül újra megrendezik a halászléfőző versenyt – tudatta a Szatmár.ro-val Kacsó Zoltán.

A tavalyi főzőversenyre, a szervezők nagy meglepetésre 14 csapat iratkozott be, ami azért is különlegesség, ugyanis a PMN történetében a tavalyi volt az első halászléfőző- verseny. Kacsó Zoltán elmondása szerint, ezzel hagyományt szeretnének teremteni, ugyanis Szatmár megyében évszázados múltra tekint vissza ez a gasztronómiai étel. Tavaly kitűnően sikeredett a verseny, hiszen majdnem minden résztvevő díjakkal és oklevelekkel térhetett haza. A bográcsokban elkészült finomságokat egy gasztronómiai zsűri bírálta el, és ezt követően ingyenesen kiosztották a jelenlevők körében a finomabbnál finomabb halászlé különlegességeket.

 
Az idei évben is a szervezők biztosítják a bográcsozó helyet, a tűzifát, három kiló halat és vizet, míg a versenyzőknek hozniuk kell a bográcsot, mely nem lehet nagyobb, mint 15 liter, valamint a fűszerkülönlegességeiket és szaktudásukat is kell vigyék. A halakat, mint a tavalyi évben is Gál Csaba vállalkozó és a Szatmárnémeti Sporthorgász Egyesület biztosítja. Nincs jelentkezési létszám, aki részt szeretne venni a versenyen, annak mindenképpen biztosítanak helyet a szervezők, illetve a csapat lehet egy vagy kétfős, családi vagy baráti csoport és a korhatár sem akadály.
 
A Partiumi Magyar Napok keretén megrendezett halászléfőző verseny utolsó nevezési határideje augusztus 29, majd a versenyre augusztus 31-én a Kossuth kertben kerül sor. Jelentkezni az RMDSZ székházban levő MIK irodában Kovács Jácintnál, vagy a Sporthorgász Egyesület Székházában lehet.
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: