2009-09-15 11:09:41• hírek • Kokes János/MTI

Halálra vertek egy cseh kamionsofőrt

Halálra vertek egy cseh kamionsofőrt Romániában. A tragédiai szombaton a magyar határhoz közeli egyik parkolóhelyen történt - írja a Právo című cseh napilap kedden szemtanúkra hivatkozva.

A középkorú cseh férfi a vendéglőben ült, amikor szemtanúk szerint egy mintegy húsztagú, állítólag ittas fiatal romákból álló csoport provokálni kezdte. Amikor a férfi felállt, a romák kihurcolták az épület elé, ahol halálra rugdosták. A helyszínre érkező mentők már csak a halál beálltát tudták megállapítani. További három cseh kamionos, akik megpróbálták védeni társukat, súlyos sérüléseket szenvedett. Egy másik cseh kamionos, aki röviddel a verekedés után érkezett a helyszínre, szintén azt mondta a lapnak, hogy a támadók romák voltak.

A román rendőrség eddig a csoport hét tagját vette őrizetbe.
Az incidens tényét a cseh külügyminisztérium megerősítette. "Megerősíthetem azt az értesülést, hogy a cseh nagykövetség már tárgyalt a román hatóságokkal arról a verekedésről, amely a cseh sofőrök és a mintegy húsz román állampolgár között robbant ki. Értesüléseink szerint a verekedés egyik cseh résztvevője sérüléseibe belehalt" - nyilatkozta a lapnak Milan Repka, szóvivő. Tekintettel a folyamatban lévő vizsgálatokra részleteket nem közölt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
# ballagók2020 # koronavírus # baleset # helyhatósági2020 # körgyűrű
Kiemelt hírek:
Valutaváltó:


Promó: