2014-04-22 13:37:13• hírek • Kocsis Zoltán

Halálra gázoltak egy szabálytalan gyalogost a Károlyi úton

A hátunk mögött hagyott hosszú hétvégén nem kevesebb mint hét komolyabb közlekedési baleset történt Szatmár megyében. Ezek közül az egyik sajnos emberéletet is követelt.

Hétfő este 23.00 óra körül Szatmárnémetiben, a Károlyi úton halálra gázoltak egy 65 éves férfit. A nyugdíjas szabálytalan módon tartózkodott az úttesten és Nagykároly irányába haladt. A 26 éves, szabályosan közlekedő autós csak későn vette észre a fényvisszaverő mellényt sem használó férfit és Ford típusú személygépkocsijával elgázolta azt.

A helyszíni vizsgálatok során kiderült, mind a gyalogos, mind pedig az autó Nagykároly felé haladt. A gépkocsi vezetőjét alkoholtesztnek vetették alá, ám a szonda negatív eredményt mutatott.

Szintén nem állt alkohol hatása alatt az a két autós sem, akik Szamoslippón, illetve Újegriben gázoltak el egy öt és egy tíz éves gyereket. Érdekesség, hogy mindkét esetben Volkswagen típusú személygépkocsit vezetett a 23 illetve 61 éves sofőr. Szerencsére egyik sem sérült meg komolyabban, a 10 éves kislányt a vizsgálatok után haza is engedték a kórházból.

Szintén két Volkswagen volt érintett abban a balesetben, amely Szatmárudvariban történt hétfőn. Egy 37 éves aranyosmeggyesi férfi szabálytalan előzésbe kezdett és nem vette észre, hogy az előtte haladó autó közben balra akar fordulni. Igaz, ennek vezetője, egy 20 éves egyetemista lány, elmulasztotta jelezni szándékát. Szerencsére a balesetben csak utóbbi autó 25 éves női utasa szenvedett kisebb sérülést.

Frontális ütközés történt a DJ 196 megyei úton Alsószopor településen vasárnap. Egy 29 éves girókutai férfi Seat típusú személygépkocsijával áttért a szemben lévő sávra, ahol összeütközött egy szabályosan közlekedő FIAT-tal. Utóbbi sofőrje, egy 22 éves fiatalember kisebb sérüléseket szenvedett.

Péntek délután egy másik baleset is történt Szatmárnémetiben: egy 28 éves nő nem vette észre a feléje közlekedő 48 éves robogóst és miközben el akart indulni a parkolóból, nekiment az Apriliának. A robogóval közlekedő nőt töréssel kellett kórházba szállítani.

Szombat este Lajosvölgy településen az éppen megfordulni készülő M. Vasile elgázolt egy 33 éves máramarosi nőt. A 27 éves autós azonnal elhagyta a helyszínt, amikor pedig a rendőrség azonosította és elfogta, akkor megtagadta az alkoholtesztet. A férfit vizsgálatnak vetette alá a rendőrség, gondatlanságból elkövetett testi sértés mellett pedig cserbenhagyásos gázolás miatt is eljárást indítanak ellene.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: