2013-12-15 14:53:16• hírek • Kocsis Zoltán

Halálra gázoltak egy kerékpárost Halmiban, a rendőrség keresi az elkövetőt

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Hat közlekedési baleset történt pénteken és szombaton Szatmár megye közútjain. A mérleg egy halott, két súlyos és négy könnyebb sérülés. Súlyosbítja a helyzetet, hogy az elkövető három esetben is elhagyta a helyszínt. Közülük az egyik meglehetősen ittas állapotban okozta a balesetet.

A legsúlyosabb következményekkel járó közlekedési baleset december 14-én, szombaton történt Halmiban. Délután 17.00 óra körül egyelőre ismeretlen személy személygépkocsijával halálra gázolt egy 66 éves kökényesdi kerékpárost.

A rendőrség nagy erőket mozgósított az elkövető azonosítása és elfogása érdekében. A helybéliek szerint a gépkocsi őrült sebességgel száguldott végig az Állomás utcán - ott, ahol a baleset is történt.

Nem ez volt az egyetlen cserbenhagyásos gázolás a hétvégén. Ráksán még pénteken sodort el egy személygépkocsi egy hét éves, felügyelet nélkül maradt kisfiút, aki szabálytalan helyen, elővigyázatlanul próbált meg átkelni az úttesten. Szerencsére a gyerek kisebb sérülésekkel megúszta az esetet, Ioan P.-ét pedig hamar azonosította az avasfelsőfalui rendőrség. A 65 éves férfi nem fogyasztott alkoholt, gondatlanságból elkövetett testi sértés és cserbenhagyásos gázolás a vád ellene.

Rosszabbul járt viszont a 25 éves Bogdan P., aki Aranyosmeggyesen gázolt el egy 55 éves helybéli nőt, aki szintén szabálytalan helyen, elővigyázatlanul próbált meg átjutni az úttest túloldalára. A nő is megúszta kisebb sérülésekkel, a gépkocsivezetőt pedig szintén gyorsan azonosították. Az alkoholteszt azonban az ő esetében pozitívnak bizonyult, a szonda 0,75 ezrelék alkoholszintet regisztrált kifújt levegőben, ezért gondatlanságból elkövetett testi sértés és cserbenhagyásos gázolás mellett ittas vezetés miatt eljárás indul ellene.

Súlyos közlekedési baleset történt péntek délután Sándormajoron is, ahol a 32 éves, Dambovita megyei Iulian I. tehergépkocsijával nem tartotta be a szükséges követési távolságot, hátulról beleszaladt egy másik, szatmári sofőr vezette kamionba, majd áttért a menetiránnyal szembeni sávba, ahol összeütközött egy személygépkocsival. A baleset következében súlyosan megsérült a személygépkocsi utasa, egy 46 éves magyarláposi nő.

Szombat este 20.00 óra körül Szatmárnémetiben, a Károlyi úton két személy is komolyan megsérült. A 33 éves K. János és a 26 éves K. Mária a gyalogosátjárón szabályosan próbált meg átkelni az úttest túloldalára, amikor a 26 éves K. Bianka személygépkocsijával elütötte őket. A férfi zúzódásokkal megúszta az esetet, a nő viszont súlyos sérüléseket szenvedett.

Végezetül két órával később, 22.00 óra magasságában a 25 éves Hubert C. Tasnádon elveszítette uralmát személygépkocsija fölött, lesodródott az úttestről és egy villanyoszlopnak ütközött. A fiatalembert a kórházba szállították, ahol megállapították, hogy sérülései nem súlyosak és alkoholt sem fogyasztott.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: