2014-08-17 15:45:33• hírek • Kocsis Zoltán

Halálos közlekedési baleset Sárközújlakon – a részeg sofőr megúszta

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció

Halálos közlekedési baleset történt vasárnap hajnalban Sárközújlakon, egy 20 éves fiatal fiú a helyszínen  életét vesztette. További két balesetet okozott ittas vezető a hétvége során Szatmár megyében -  Lekencén öntudatlan állapotban szállították kórházba az utast.

A három, alkohol okozta közlekedési baleset közül a legsúlyosabb Sárközújlakon történt vasárnap hajnalban. A rendőrség tájékoztatása szerint a helyiek által Cicókának nevezett városrész Tineretului utcájában a  20 éves Adrian L. elveszítette uralmát Volkswagen típusú személygépkocsija fölött és egy hídpadkának ütközött. A baleset következtében a gépkocsi utasa, a 20 éves George T. a helyszínen az életét veszítette. A helyszínen elvégzett alkoholteszt szerint a gépkocsi vezetője erősen ittas állapotban volt, a szonda 0,5 mg/l alkoholszintet regisztrált.

Nem  hivatalos információink szerint a fiatalok a diszkóból tértek haza felé, amikor a baleset történt. Szemtanúk állítása szerint az áldozat, aki első éves hallgató volt a Babes-Bolyai Tudományegyetem agrárszakán Kolozsváron, az autó ajtaján ült, a lehúzott szélvédő helyén...

Közel hasonlóan súlyos balesetet okozott egy másik ittas vezető még péntek hajnalban Lekence településen is. A helyszínre érkező rendőrök egy rendszám nélküli BMW-t találtak egy híd korlátjának csapódva. Az autóban pedig egy eszméletlen férfit. Őt, akiről  kiderült, hogy 50 éves és Dumitru F. a neve, a rohammentősök az avasfelsőfalui kórházba szállították.

Három órával később aztán a rendőrség Bujánházán megtalálta a BMW vezetőjét is. A 26 éves Ioan P.-ről kiderült, hogy semmiféle vezetői engedéllyel nem rendelkezett és ittasan vezetett: 0,96 mg/l alkoholszintet mért a szonda kifújt levegőben.

Szerencsére nem történt személyi sérülés a harmadik balesetnél, amely péntek hajnali 3.30-kor történt az egyik nagykárolyi hipermarket parkolójában. A 35 éves O. István Audi típusú személygépkocsijával készült elindulni, de nem adott elsőbbséget a Horea I. vezette Volkswagennek. A helyszíni vizsgálatok során aztán kiderült, O. István nem véletlenül volt ennyire elővigyázatlan: 1,4 mg/l alkoholt regisztrálszintet a szonda kifújt levegőben!

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: