2019-12-14 09:26:58• hírek • Bede Emőke

Halálos gázolás történt péntek este Szatmárnémetiben

Forrás: Szatmár.ro archívum
Forrás: Szatmár.ro archívum

Az utóbbi időben megszaporodtak a gyalogosgázolások a megyében: szerencsére a legtöbben megúszták kisebb sérülésekkel a balesetet, azonban vannak olyanok is, akik nem voltak ilyen szerencsések.

A legutóbbi gázolásra péntek késő esti óráiban került sor Szatmárnémeti egyik forgalmas útszakaszán, és sajnos az áldozat ez alkalommal olyan súlyosan sérült, hogy életét már nem tudták megmenteni a kiérkező mentősök. „23 óra 40 perc körül a közlekedésrendészeti osztályt arról értesítették, hogy a Lucian Blaga sugárúton baleset történt, melyben egy gyalogos életét vesztette. A helyszíni vizsgálatok során megállapítást nyert, hogy egy 32 éves, szatmárhegyi férfi elgázolt egy ugyancsak Szatmárhegyről származó 44 éves férfit, aki szabálytalanul szeretett volna átkelni az úton. Az autóvezetetőt alkoholszondás vizsgálatnak vetettük alá, melynek eredménye negatív lett”- közölte a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség szóvivője, Nagy Florentina.


A megszaporodott gázolásos eseteket látva, a rendőrség több hasznos tanácsot is megfogalmazott a gyalogosoknak, melyeket betartva minimalizálható annak az esélye, hogy baleset áldozataivá válnak. Mint javasolják, a gyalogosok, amennyiben a közelben van kijelölt gyalogátkelő, azon haladjanak át az úttesten! Mielőtt az úttestre lépnek, mindig győződjenek meg arról, hogy biztonságosan át tudnak-e kelni az úton anélkül, hogy veszélyhelyzetbe kerülnének! Amennyiben a gyalogos olyan helyen kel át az úton, ahol nincs kijelölt gyalogátkelő, akkor a gépjárműnek van elsőbbsége, azaz a körültekintés felelőssége a gyalogosan közlekedő személyre hárul! Az úttest tengelyére nézve merőleges irányban kell átkelni, méghozzá élénk tempóban, ugyanakkor ne rohanjunk ki óvatlanul az útra, győződjünk meg róla, hogy az érkező autónak van elég ideje lassítani, majd megállni.


A járművek vezetői hasonló körültekintéssel közelítsék meg a kijelölt gyalogátkelők környékét -int a rendőrség. Ajánlott a szemkontaktust felvenni az úttesten átkelni szándékozó gyalogossal annak érdekében, hogy ne alakuljon ki balesetveszélyes helyzet! Az iskolák és játszóterek környékén fokozott óvatossággal kell közlekedni, hiszen a gyerekek nem tudják jól felmérni a járművek sebességét és a távolságokat, főleg ha belemerültek a játékba.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: