2019-04-29 12:02:23• hírek • Szatmár.ro

Halálos balesetet okozott az egyik, a kerítésbe hajtott, majd elrohant a másik sofőr a hétvégén

Halálos balesettel végződött az ünnepi hétvége, vasárnap éjjel autószerencsétlenséghez riasztották a mentőket és a rendőrség munkatársait.

Berenczén (Babasesti) történt a baleset április 28-án éjjel, mikor - a szemtanúk elmondása alapján - egy személyautó áthajtott az út szélén fekvő áldozaton. A 19F jelzésű országút szélén feküdt a 60 év körüli férfi, akik elütöttek.

 

Egy szatmárnémeti illetőségű hölgy volt a személygépkocsi vezetője, aki nem vette észre az út szélén fekvő illetőt, és áthajtott a fején. Előzetes információink alapján az áldozat azon helyben életét vesztette. 

 

A rendőrség és a mentők kisvártatva a helyszínre siettek, de már nem segíthettek az áldozaton. A halál beálltát még helyben megállapították és a testet a Szatmár Megyei Sürgősségi Kórházba szállították. A hölgyet a rendőrség megfújatta. A véralkoholszintje a szondás vizsgálat alapján nulla volt. A halottról utólag, a boncolás során derül ki, fogyasztott-e italt a szerencsétlenséget megelőzően - tudhattuk meg a szemtanúktól.

 

Meg nem erősített információink alapján a férfi egy helyi, berenczei vagy környékbeli istálló juhásza lehetett.

 

A gázolás nem volt az egyetlen "érdekes" eset Szatmár megyében. Eseménydúsnak sikeredett a hétfő hajnal is, mikor futni hagytak egy tettest a rendőrség munkatársai.

Kellemetlen meglepetésben volt része egy tasnádszántói családnak, húsvét hétfőjének hajnalán beparkoltak a kerítésükbe. A szemtanúk elmondása alapján a tettes nem várta meg a helyszínen, míg felkelnek a háziak.

 

A Kolozs megyei rendszámú Fordot vezető elveszthette uralmát a jármű felett, és a kanyart kiegyenesítve hajthatott a kerítésbe. Miután megtörtént a melléfogás, a sofőr eltűnt, s a járművet minden üzenet vagy egyéb jó szándék nélkül a helyszínen hagyta.

 

Előzetes információink alapján a ház tulajdonosai éjjel 3 óra körül hívhatták a 112-es segélykérő telefonszámot, mire a rendőrség kijelentette, nem tudnak a helyszínre sietni, mert Hadadon vannak a munkatársaik bevetésen. Tasnádszántó polgármestere, Marinel Rotar - a szemtanúk elmondása alapján - hétfő reggel meglátogatta a családot, ahova a körzeti rendőrkapitányt is kihívta. A rendőrség munkatársa csak délután érkezett Tasnádszántóra.

 

A családi ház tulajdonosai felháborítónak tartják az esetet, mert - szerintük - ötödjére történik hasonló baleset a környéken, s ez gyors intézkedést követelne.

 

A gépjárműben a rendőrség a sofőroldali ülés alatt üres sörös üveget is talált, mely a fényképen is jól látható. Lehetséges, hogy az autó vezetője a baleset idejében alkohol befolyása alatt állt. Az a gyanú is felmerült, hogy nem a személygépkocsi tulajdonosa vezette a járgányt a ballépés idejében.

 

A rendőrség nyomozást folytat az ügyben, hogy mielőbb kézre keríthessék az elkövetőt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: