2010-08-09 14:46:50• hírek • mti

Halálos áldozatokat szed a kánikula

Az elmúlt napok szélsőséges időjárása következtében a kánikula halálos áldozatokat szedett Romániában, a rövid ideig tartó, de nagy erejű viharok és esőzések pedig árvizeket okoztak.

A román tömegtájékoztatási eszközök hétfői közlése szerint a hétvégén hét személy vesztette életét a fekete-tengeri Konstancán. Az orvosok szerint minden bizonnyal a kánikula okozta halálukat. A hétvégén összesen tizenhárom személy jelentkezett magas lázzal a helyi kórházban, akik közül heten életüket vesztették. Többségük 65-75 év közötti volt, és egyéb betegségben is szenvedett, de két fiatal is meghalt, akik nagyon magas hőmérsékleten dolgoztak.  

A kánikulát rövid ideig tartó erős viharok és esőzések szakítják meg. Az így keletkezett áradások főleg Erdélyben okoztak károkat. Hargita megyében mintegy 400 gazdaságot öntött el az árvíz, ahol Homoródszentmárton a leginkább érintett település. Ott és a hozzá tartozó hét faluban 272 háztartást és lakást árasztott el a víz, és öt kisebb hidat tett tönkre az áradás. Székelyudvarhelyen két tömbház alagsora és négy ingatlan pincéje telt meg vízzel. A kiadós esőzések következtében tíz Homoród menti település maradt áram nélkül.

A Krónika című napilap szerint az észak-erdélyi Máramaros megyében Kapnikbányán okoztak jelentős problémát az áradások, a lezúduló esővíz fél kilométeres hosszúságban rongálta meg az ivóvízvezetéket. Dél-Erdélyt sem kímélte a szélsőséges időjárás, a Fehér megyei Magyarigenben 50 házat és háztáji gazdaságot öntött el az ár, egy híd megrongálódott. A nyugat-erdélyi Arad és Temes megye is megszenvedte a hétvégi viharos esőzéseket.

 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: