2017-08-24 14:39:03• hírek • MTI

Halálos áldozatai is vannak a Svájc keleti részén történt kő- és sárlavinának

Feltételezhetően halálos áldozatai is vannak annak a kő- és sárlavinának, amely még szerda délelőtt pusztított a svájci Graubünden kantonban, a hatóságok eddig nyolc ember eltűnését jelentették - jelentette az APA osztrák hírügynökség.

A kelet-svájci kanton rendőrségének csütörtöki közlése szerint az eltűntek között osztrák, német és svájci állampolgárok vannak. A szerencsétlenség az alpokbeli Bondasca-völgyben történt, a kétszáz lelkes Bondo településnél, becslések szerint mintegy négymillió köbméternyi kő, kőtörmelék és sár zúdult alá.

A településen senki nem sérült meg, mivel a riasztórendszer időben figyelmeztetett az omlásra. Azonban összesen tizenkét épület megrongálódott. A Bondasca-völgyből néhány embert helikopterrel mentettek ki.

A település mögött magasodó, 3370 méter magas Piz Cengalo csúcson szerdán mozdult meg a kőzet és zúdult a hegy lábánál lévő völgybe. A rendőrség nagyjából száz embert telepített ki Bondóból, a lakosok egyelőre nem térhetnek vissza a településre. A völgyben lévő főutat lezárták. A szakértők nem zárják ki, hogy a szerdai nagy hegyomlást további kisebb omlások követhetik.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: