2011-01-19 16:47:52• hírek • Szatmar.ro

Haláleset és AH1N1 gyanú

A lakosság figyelmét a sajtón keresztül kívánta felhívni Marc Adrian az elhanyagolt betegségek komplikációira.

Három olyan eset is történt a napokban, ami óvatosságra, elővigyázatosságra inti úgy a szakembereket, mint a pácienseket. Január 14-én utalták be a megyei kórház sürgősségi osztályára azt a 35 éves C. Floricát, akit előzőleg két napig Nagykárolyban kezeltek. A 38 hetes terhes nőt kómában szólították Szatmárnémetibe, testének hőmérséklete pedig 38 Celsius fok volt.
Mivel erős görcsök kínozták, az orvosok úgy látták jónak, hogy császármetszéssel hozzák a világra a gyereket.
Az operáció sikeres, a nő állapota pedig kielégítő volt, estére azonban belázasodott, ami másnap szintén hasonlóan történt.

Január 17-én az anya állapota rosszabbodott, ezért több vizsgálatot is elvégeztek rajta. 18-án állapota annyira súlyosbodott, hogy lélegeztetőgépre kellett kapcsolniuk, a tesztek eredményei pedig kimutatták, hogy gennyes agyhártyagyulladásban szenved. Az orvosok felvették a kapcsolatot a Kolozs Megyei Kórház fertőző osztályával annak érdekében, hogy a nőt átutalják az intézménybe, C. Florica azonban 18 órakor meghalt.

Az ügyben folyik a vizsgálat, az eddigiekből azonban úgy tűnik a nő már kórházba kerülése előtt megkapta a betegséget.
Egy másik igen meghökkentő esett egy 24 éves ákosi nővel történt, aki 22 hetes terhesen, ismerősei unszolására kereste fel a szatmárnémeti sürgősségit.


A császármetszés jól sikerült.
A császármetszés jól sikerült. (kép: illusztráció)


Mint kiderült, a nő négy éve tudott arról, hogy veseköve van, azonban mit sem törődve vele, az utolsó percig próbálta elkerülni, hogy kórházba kerüljön. A 2 cm-es nagyságú kő miatt elfertőződött a veséje, így súlyos állapotban kezelik. A szakemberek szerint amennyiben idejében szakemberhez fordult volna, elkerülhető lett volna a komplikáció.

Idén elsőként már felbukkant megyénkben az Ah1N1 vírus gyanúja is. Az illető személy szintén állapotos, és többek között Relenzat gyógyszerrel kezelik, hét további illetőt pedig megfigyelés alatt tartanak, míg a tőlük vett biológiai minták eredményeit péntekre várják a bukaresti Cantacuzino Intézettől.



Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: